Eiting verliest arbitragezaak; geen gelimiteerde transfersom in contract

door Jesse ter Haar 74

Bron ESPN

Eiting verliest arbitragezaak; geen gelimiteerde transfersom in contract

door Jesse ter Haar 74

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Carel Eiting heeft zijn arbitragezaak tegen FC Volendam verloren, zo weet ESPN dinsdagavond te melden. 'De onafhankelijke arbitragecommissie bij de KNVB wijst alle eisen van de Amsterdammer af', valt te lezen.

De oud-Ajacied spande een arbitragezaak aan tegen zijn huidige club, omdat hij van mening was dat FC Twente hem voor een gelimiteerde transfer zou mogen kopen. FC Volendam ging daarmee niet akkoord en liet hem niet gaan. Het was voor Eiting reden genoeg om de arbitragezaak aan te spannen, maar daar zal hij spijt van hebben. Volgens bronnen rondom de speler en FC Volendam heeft hij de zaak in z'n volledigheid verloren.

De commissie moest vóór 24 augustus met een uitspraak komen, omdat de vermeende afkoopsom in het contract van Eiting na die datum zou aflopen. Recent echter, verlengde FC Volendam het contract van de middenvelder en nu blijkt dat er geen sprake meer is van een gelimiteerde afkoopsom in de verbintenis.

Eiting tot medio 2025 in Volendam

Door de contractverlenging ligt Eiting momenteel tot medio 2025 vast in Volendam. FC Twente wil de linkspoot graag overnemen, maar zal daarvoor dus meer moeten betalen dan vooraf gehoopt. De club hoopte hem immers voor vier ton te kunnen overnemen. In de vorige zomer nam FC Volendam de middenvelder nog transfervrij over van Huddersfield Town.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.