'Eiting en FC Volendam staan lijnrecht tegenover elkaar over lichten optie in contract'

door NielsOpdam 39

Bron De Telegraaf

'Eiting en FC Volendam staan lijnrecht tegenover elkaar over lichten optie in contract'

door NielsOpdam 39

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Carel Eiting en FC Volendam zijn het niet eens over het lichten van een optie in het contract van de middenvelder, zo meldt De Telegraaf vrijdagmiddag. FC Volendam lichtte donderdag een optie, waardoor Eiting niet langer tot 2024, maar tot medio 2025 vastligt bij de club. De oud-Ajacied staat in de nadrukkelijke belangstelling van FC Twente.

Volgens het medium staan beide partijen nu 'lijnrecht tegenover elkaar'. Doordat FC Volendam deze optie heeft gelicht is er een nieuwe contractuele situatie ontstaan. 'Waardoor een bepaling in het oude contract, op grond waarvan Eiting voor een vastgesteld bedrag kon vertrekken, niet meer van kracht is', schrijft het medium.

FC Twente deed - op basis van die bepaling - eerder een bod van ongeveer vier ton op Eiting. FC Volendam vond dat bod te laag en reageerde daar eerder deze week gepikeerd op. Volgens Eiting en zijn entourage kan de optie in het contract pas volgend jaar gelicht worden. 'Terwijl Volendam stelt dat er wel een einddatum, maar geen begindatum is opgenomen voor het lichten van de optie. De club uit het voormalige vissersdorp hanteert nu een vele malen hogere vraagprijs voor Eiting.'

Bruggink bevestigde interesse in Eiting: 'Of hij komt? Ik hoop het wel'

Arnold Bruggink, technisch directeur van FC Twente, bevestigde eerder zijn interesse in de oud-Ajacied. 'We willen Eiting héél graag hebben. Ik zie hem als een speler die ons echt vooruit gaat helpen', vertelde de beleidsbepaler onder meer. Eiting heeft zelf ook oren naar een overstap naar de Enschedese club. 'Hij wil graag, dat is het probleem niet. Of hij komt? Ik hoop het wel', besloot Bruggink in de podcast De Ballen Verstand van Tubantia.

Ajax heeft zijn nieuwe thuisshirt gepresenteerd. Bestel hier het nieuwe thuisshirt voor het seizoen 2023/24!

eit

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.