Arbitragecommissie: 'FC Volendam moet meewerken aan transfer Eiting voor 1 september'

door NielsOpdam 63

Bron NOS

Arbitragecommissie: 'FC Volendam moet meewerken aan transfer Eiting voor 1 september'

door NielsOpdam 63

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Carel Eiting mag een transfer van FC Volendam naar FC Twente maken, zo heeft de arbitragecommissie van de KNVB woensdagavond besloten, schrijft de NOS. Hiermee is een lang en slepend conflict tussen de oud-Ajacied en zijn club tot een einde gekomen.

Doordat Eiting in zijn gelijk is gesteld door de arbitragecommissie moet FC Volendam meewerken aan een transfer voor 1 september. Voor die datum moet de lopende arbeidsovereenkomst namelijk beëindigd worden. FC Twente, dat Eiting graag wil overnemen, moet een transfersom van één miljoen euro betalen aan FC Volendam.

FC Volendam en Eiting waren het niet eens over de voorwaarden voor een transfer van de middenvelder. FC Twente meldde zich in het vissersdorp voor de oud-Ajacied. Eiting beriep zich daarbij op schriftelijke afspraken over een vertrekclausule. In die clausule stond dat de middenvelder voor ongeveer 400.000 euro mocht vertrekken. FC Volendam wilde echter meer geld ontvangen, namelijk zo'n 2 tot 2,5 miljoen euro.

Twee weken geleden kreeg FC Volendam gelijk

FC Volendam lichtte vorige maand een optie in het contract van Eiting, waardoor de oud-Ajacied tot de zomer van 2025 onder contract stond in het vissersdorp. Uiteindelijk stonden de speler en zijn club tegenover elkaar in een arbitragezaak. Twee weken geleden kreeg FC Volendam gelijk en moesten alle partijen proberen er onderling uit te komen. Dat lukte niet en aangezien de transferdeadline nadert, probeerde Eiting opnieuw zijn gelijk te halen. Dat lukte de voormalig Ajacied woensdagavond.

Bestel nu iets uit de nieuwe 3rd casual collectie van Ajax!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.