[Update] 'Eiting en FC Volendam treffen elkaar woensdag in spoedzaak'

door NielsOpdam 98

Bron AD

[Update] 'Eiting en FC Volendam treffen elkaar woensdag in spoedzaak'

door NielsOpdam 98

Bron AD

Laatst geüpdatet

Carel Eiting stapt opnieuw naar de arbitragecommissie van de KNVB, zo meldt het Algemeen Dagblad maandagavond. De oud-Ajacied hoopt door middel van een spoedzaak alsnog een transfer naar FC Twente af te kunnen dwingen.

Eiting stapte eerder deze maand al naar de arbitragecommissie, maar kreeg twee weken geleden te horen dat FC Volendam niet mee hoefde te werken aan een transfer naar FC Twente. De arbitragecommissie gaf in het vonnis wel aan dat de betrokken partijen moesten proberen om binnen de aangegeven limieten alsnog tot een deal te komen.

Volgens de advocaat van Eiting, Frans de Weger, werd verwacht dat de clubs en speler zich actief tegenover elkaar op zouden stellen. De Weger beweert dat Eiting en FC Twente binnen hun mogelijkheden alles aan een verbeterde transfervergoeding hebben gedaan. FC Twente en Eiting hebben in een uiterste poging om tot een overeenkomst te komen financiële concessies gedaan, maar FC Volendam heeft het bod niet geaccepteerd.

Daarom rest Eiting volgens zijn advocaat niets anders dan de kwestie met spoed opnieuw aan de arbitragecommissie van de KNVB voor te leggen. De middenvelder ziet na alle moeilijkheden namelijk geen reële kans meer om er met zijn club FC Volendam uit te komen.

Onenigheid tussen Eiting en Volendam

Eiting en de clubleiding van FC Volendam verschillen al langer van mening. De Eredivisieclub lichtte vorige maand een optie in het contract van Eiting, waardoor FC Volendam beweert dat hij tot de zomer van 2025 vastligt. FC Twente meldde zich kort voor deze gebeurtenis in Volendam voor Eiting. De middenvelder beriep zich vervolgens op de schriftelijke afspraken die hij zou hebben met zijn club over een vertrekclausule. Hierdoor zou hij voor zo'n 400.000 euro kunnen vertrekken, maar FC Volendam wil rond de twee miljoen euro voor Eiting.

Update - 22.55 uur (28 augustus) - 'Eiting en FC Volendam treffen elkaar woensdag in spoedzaak'

Carel Eiting en FC Volendam treffen elkaar woensdag in een spoedzaak, zo schrijft Voetbal International. Eerder ging een zaak bij arbitragecommissie nog verloren, maar de oud-Ajacied blijkt voldoende vertrouwen te hebben in succes tijdens de nog te volgen spoedzaak. In de eerdere arbitragezaak werd vermeld dat er van alle partijen een 'constructieve opstelling' werd verwacht, maar daaraan zou FC Volendam niet hebben voldaan.

Bestel nu iets uit de nieuwe 3rd casual collectie van Ajax!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.