Dilrosun verklaart vertrek uit Ajax-jeugd: 'Ik kreeg geen contract'

door BadembaBarrie 40

Bron Ziggo Sport

Dilrosun verklaart vertrek uit Ajax-jeugd: 'Ik kreeg geen contract'

door BadembaBarrie 40

Bron Ziggo Sport

Laatst geüpdatet

Javairô Dilrosun verliet Ajax op zestienjarige leeftijd voor de opleiding van Manchester City, mede doordat hij in Amsterdam geen contract kreeg aangeboden. Dat verklaart de huidig speler van Feyenoord, in de talkshow Kick 't Met van Ziggo Sport. Dilrosun miste in Amsterdam het perspectief, iets dat hij in een stap naar Manchester wel zag.

'Ik kreeg sowieso geen contract bij Ajax', opent Dilrosun zijn verhaal. 'Ik speelde twee teams hoger, maar ik kreeg te horen dat ik in hetzelfde team moest blijven zitten.' Die beslissing van Ajax vond de aanvaller maar lastig te begrijpen. 'Ik dacht: ik heb twee teams hoger gespeeld en nu moet ik blijven zitten én ik krijg geen contract. Wat is dat nou weer?'

Dilrosun kreeg het gevoel in Amsterdam op een dood spoor te lopen, net op het moment dat grote clubs vanuit Engeland belangstelling voor hem toonden. 'Toen kwamen City en Chelsea.' Naar eigen zeggen maakte Dilrosun een weloverwogen keuze tussen de twee vermogende grootmachten. 'Chelsea had ook veel jeugdspelers en City had toentertijd net een nieuw trainingscomplex gebouwd en ze wilden echt in de jeugd investeren.'

'Ik ging het niet honderd procent halen'

De keuze viel dus op Manchester City. 'In de wetenschap dat ik het niet honderd procent zou halen, dat weet iedereen. Je moet realistisch zijn, die mannen (de eigenaren en bevoegden binnen Manchester City, red.) kunnen spelers halen van tachtig of honderd miljoen', is Dilrosun eerlijk. Hij had echter al enkele stappen verder gedacht. 'Maar de stap als je het niet haalt… snap je?' Presentator Armin Shah vult aan. 'Als je daarheen gaat, kan je nog altijd de stap terugzetten naar Nederland', waarop Dilrosun instemmend reageert.

Bij Manchester City kwam Dilrosun, zoals hij zelf dus al geanticipeerd had, niet tot een debuut in het eerste elftal. Hij vertrok in 2018 naar Hertha BSC, waar hij drie jaar voetbalde, alvorens de Bundesliga in te ruilen voor de Ligue 1 en Girondins Bordeaux. Met die club degradeerde hij in zijn eerste jaar, waarna hij de overstap naar Feyenoord maakte.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.