De Boer onderuit bij competitiedebuut

door Gino Haverkamp 21

Frank de Boer heeft zijn eerste competitiewedstrijd als trainer van Atlanta United verloren. Uit bij DC United verloor de oud-trainer van Ajax met 2-0.

Al vanaf het begin van het duel was duidelijk dat Atlanta United, vorig jaar nog winnaar van de Major League Soccer, niet echt in de wedstrijd zat. De regerend kampioen kwam in de eerste helft slechts tot één noemenswaardige kans, terwijl DC United regelmatig gevaar voor het doel van doelman Brad Guzan richtte. Op slag van rust viel dan ook de 1-0. Middenvelder Paul Arriola wist een hoekschop van Wayne Rooney via via te verzilveren tot een doelpunt.

Na rust ging het niet vel beter met de equipe van De Boer, zo valt te lezen in onder meer het Algemeen Dagblad. Recordaankoop Gonzalo Martinéz, direct na rust ingebracht, en clubtopscorer Josef Martínez etaleerden hun klasse niet tijdens de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. De 2-0 viel dan ook relatief vroeg in de tweede helft. De ervaren Guzan verkeek zich in de 57e minuut op een schot van Luciano Acosta, waardoor DC United op 2-0 kon komen. Daar bleef het bij, waardoor Frank de Boer zijn competitiedebuut in mineur afsluit.

Het competitiedebuut van Frank de Boer in de Verenigde Staten is dus op een deceptie uitgelopen. Dat is voor de oud-international geen onbekend iets. Ook bij Crystal Palace en Internazionale verloor de Nederlander namelijk zijn eerste competitiewedstrijd. bij Ajax ging het De Boer wat beter af, want toen won hij als eindverantwoordelijke bij Ajax zijn eerste competitiewedstrijd met 0-1 bij Vitesse.

Deze week op Ajax Showtime: een nieuwe Onze Trots! Dit keer spreken wij met Quintino, een van de bekendste dj's ter wereld! Lees zijn verhaal over Ajax hier!