Cillessen als NEC'er naar Oranje: 'Ga er niet heen om weekje vakantie te houden'

door Gino Haverkamp 22

Bron ESPN

Cillessen als NEC'er naar Oranje: 'Ga er niet heen om weekje vakantie te houden'

door Gino Haverkamp 22

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Jasper Cillessen gaat gas geven bij het Nederlands elftal. De sluitpost, tussen 2012 en 2016 actief bij Ajax, is weer terug op de radar en door bondscoach Louis van Gaal ook opgeroepen voor het Nederlands elftal. Aan hem om te laten zien dat de uitnodiging terecht is.

'Ik ga er niet heen om een weekje vakantie te houden', zegt de NEC'er tegen ESPN, na afloop van het duel tussen de Nijmegenaren en FC Utrecht. Het werd 0-0 en dat kwam mede door een ijzersterk optreden van Cillessen. 'Het is aan de bondscoach', antwoordt de oud-Ajacied op de vraag of een basisplaats op het WK in Qatar lonkt. 'Maar ik ga wel gas geven. Ik ben vooral blij dat ik er zelf bij ben. De rest is aan de bondscoach. Ik kan helaas niet in zijn hoofd kijken.'

Het keepersgilde van het Nederlands elftal kent een aantal nieuwe namen. Cillessen is al een ervaren international en Mark Flekken heeft ook al zijn minuten meegepikt, maar Ajacied Remko Pasveer en sc Heerenveen-doelman Andries Noppert mogen voor het eerst afreizen naar Zeist. Wil Louis van Gaal niet liever de nieuwe namen in actie zien ten koste van Cillessen? 'Zo denk ik sowieso nooit. Elke keer als in naar Oranje ga, dan ga ik om te spelen. Ik ga nooit met het idee om lekker op de bank te zitten of vakantie te houden.'

Cillessen keerde deze zomer na een afwezigheid van zes jaar terug op de Nederlandse velden. Hij tekende bij NEC, waar hij in het seizoen 2010/11 ook zijn profdebuut maken. Daarna trok hij naar Ajax en Spanje, waar hij voor FC Barcelona en Valencia speelde. Bij laatstgenoemde club was zijn uitzicht op speeltijd wat minder geworden, waardoor de doelman voor zekerheid koos en naar NEC transfereerde. Ondanks dat hij voor een 'mindere' club speelt, blijft hij dus nog wel op de radar van bondscoach Van Gaal.

Dit zijn de beste bettingtips van dit weekend!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.