Verweij niet te spreken over fluitconcerten van de Ajax-fans richting Onana

door Jesse ter Haar 29

Bron De Telegraaf

Verweij niet te spreken over fluitconcerten van de Ajax-fans richting Onana

door Jesse ter Haar 29

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Mike Verweij is niet te spreken over de fluitconcerten die zondagavond voorafgaand aan Ajax - Go Ahead Eagles werden gericht aan André Onana. De Kameroener betrad het veld van de Johan Cruijff ArenA en keerde daarmee terug na een schorsing wegens de schending van de dopingregels.

'Als een elftal een wanprestatie levert, heeft elke supporter het recht om zijn ongenoegen te laten blijken', oordeelt Verweij, Ajax-watcher van De Telegraaf. 'Maar echte fans hanteren het principe dat je individuele spelers niet uitfluit. Daley Blind, afgelopen woensdag in Dortmund terecht geprezen als échte Ajacied, onderging hetzelfde lot. Ook Gregory van der Wiel en Marko Pantelic gingen door die hel.'

Het is niet de enige reden waarom Verweij van mening is dat Onana niet uitgefloten hoort te worden. Hij herinnert de fans aan de waarde die hij heeft gehad voor Ajax. 'De Kat van Kameroen haalde de finale van de Europa League, werd twee keer officieel en één keer officieus kampioen en was een van de pijlers onder het succes van het seizoen 2018/’19, waarin na een droomreis in de Champions League de halve finale werd gehaald. Onana verrichtte cruciale reddingen tegen FC Bayern München, Benfica, Real Madrid en Juventus en bezorgde de club daarmee miljoenen euro’s.

Tot slot gaat hij in op de contractsituatie. Onana zou niet meer willen verlengen, maar wilde in een eerder stadium wel langer aan de club verbonden blijven. 'In een interview in deze krant zei de doelman echter dat hij in 2019 – enkele maanden nadat hij zijn huidige contract tot medio 2022 tekende – aanbood om over een nóg langere verbintenis te praten. Het hoefde van Ajax niet, omdat de tijd rijp was voor een nieuwe stap.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.