Vd Ende: 'Mogelijk wordt zo'n duel overgespeeld'

door Bart Veenstra 5

Vd Ende: 'Mogelijk wordt zo'n duel overgespeeld'

door Bart Veenstra 5

Laatst geüpdatet

Voormalig scheidsrechter Mario van der Ende sluit bij NH Sportcafé niet uit dat het duel tussen Jong Ajax en NEC overgespeeld moet worden. Bij de Amsterdammers speelde Teun Bijleveld mee, maar de middenvelder zou geschorst zijn nadat hij vorige week zijn vijfde gele kaart ontving.

'Of het nou een fout van de KNVB of Ajax is, hij is niet speelgerechtigd', vertelt Van der Ende, die daarmee doelt op het feit dat de KNVB niet op de site had staan dat Bijleveld geschorst zou zijn. Ook spreekt de oud-arbiter over mogelijke consequenties. 'Mogelijk wordt zo'n duel dan overgespeeld, dat kan ook nog.'

Voormalig doelman Jan Jongbloed vindt dat de fout bij de KNVB ligt. 'Je krijgt toch van de KNVB te horen als je niet speelgerechtigd bent? Als je dat bericht niet binnenkrijgt, dan ben je dus gewoon speelgerechtigd', is hij duidelijk in zijn oordeel. Hij krijgt daarbij bijval van voetbalster Babiche Roof van PEC Zwolle. 'Je krijgt een brief van de KNVB als je geschorst bent, maar mijn club houdt het ook bij. Ik vind het wel slordig. De fout ligt bij de KNVB.'

Overigens heeft Ajax vertrouwen in het onderzoek dat de KNVB heeft ingesteld naar de speelgerechtigdheid van Bijleveld. De Amsterdamse club zou zwart op wit hebben staan dat de speler mocht meedoen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.