Van der Vaart over eventuele titel Ajax: 'Gaat wel een minder mooi kampioenschap worden'

door NielsOpdam 105

Bron Studio Voetbal

Van der Vaart over eventuele titel Ajax: 'Gaat wel een minder mooi kampioenschap worden'

door NielsOpdam 105

Bron Studio Voetbal

Laatst geüpdatet

Rafael van der Vaart denkt dat het eventuele kampioenschap van Ajax 'minder mooi' wordt door het spel in de laatste maanden. Dat vertelt de oud-Ajacied in Studio Voetbal. Verder spreekt de oud-middenvelder lovende woorden over Kenneth Taylor.

'Mensen zeiden: Ajax is een kanshebber in de Champions League. Dat gaat mis, een mentale tik', begint Van der Vaart. 'De bekerfinale is een mentale tik. Alles wat er omheen gebeurt... De energie is er gewoon niet meer. Ten Hag gaat weg, het is echt een gedoe.' Ibrahim Afellay sluit zich aan bij de woorden van Van der Vaart. 'De dreun tegen Benfica is gewoon heel erg groot geweest.'

'Als je er tegen Real Madrid uitvliegt, dan zeggen wij: een fantastisch seizoen', vervolgt Van der Vaart zijn verhaal. 'Maar nu tegen Benfica denk je: echt een gemiste kans, ook als je die wedstrijden zag.' Toch kan Ajax nog altijd kampioen worden. 'Het gaat wel een minder mooi kampioenschap worden. Ik ben ook een keer kampioen geworden en dat was ook niet zo'n lekker seizoen. Je wordt kampioen, dan heb je toch een gevoel van: die anderen waren gewoon slechter, maar wij waren niet heel veel beter', vertelt Van der Vaart.

'Taylor weet me nu steeds meer te overtuigen'

Volgens Pierre van Hooijdonk zijn er momenteel veel Ajacieden uit vorm. 'Een voorhoede die eigenlijk gewoon niet draait. Tadić en Berghuis hebben heel erg weinig goed gedaan in deze wedstrijd (tegen NEC, red.).' Van Hooijdonk vond Kenneth Taylor wél positief opvallen in Nijmegen, ook Van der Vaart is lovend. De oud-Ajacied verwachtte in het begin meer van Taylor, maar ziet dat hij nu met meer vertrouwen en vrijheid speelt.

'Ik denk dat Ten Hag hem in het begin misschien gezegd heeft: je moet een beetje verdedigender spelen', begint Van der Vaart over Taylor. De Ajax-middenvelder heeft een belangrijke kwaliteit, want hij is tweebenig. 'Dat is bijna niemand meer. Volgens mij weet hij zelf niet eens of hij links of rechts is, in een positieve zin. Ik denk dat Ajax daar heel veel plezier aan gaat beleven. Daarom valt hij nu ook in of speelt hij in de basis. Hij weet me nu wel steeds meer te overtuigen.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties