'Mislintat volgt een ongebruikelijke route bij Ajax'

door Youri van Straaten 185

Bron Algemeen Dagblad

'Mislintat volgt een ongebruikelijke route bij Ajax'

door Youri van Straaten 185

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Sven Mislintat volgt een ongebruikelijke route, zo vindt Ajax-watcher Johan Inan van het Algemeen Dagblad. Georgiër Georges Mikautadze lijkt de volgende aankoop van Ajax te gaan worden. Weer een speler die voor veel mensen onbekend is. In de AD Voetbalpodcast wordt de strategie van Mislintat besproken. Volgt de directeur voetbalzaken een ongebruikelijke route?

Na onder andere Carlos Forbs, Chuba Akpom en Jakov Medic lijkt Ajax weer een vrijwel onbekende speler binnen te hebben. Mikautadze lijkt voor een bedrag van minimaal zestien miljoen euro naar Amsterdam te komen. Dat zal de tiende aankoop van deze zomer worden. Mislintat introduceerde eerder al de term 'overperformen' bij de aanstelling van trainer Maurice Steijn en staat bekend om het herkennen van potentie en talent van spelers.

Ook zou hij werken volgens verschillende datasystemen. Tevens heeft hij aangegeven zich niet te laten leiden door cijfers en dat het blote oog leidend is. 'Het shoppen op het tweede niveau is wel een gokje door de grote transfersommen die er voor de spelers betaald worden', zegt presentator Verhoef. 'Hij volgt een ongebruikelijke route' , zegt Inan in de podcast. De transfermarkt is nog tot en met vrijdag geopend.

Examenmaand voor Mislintat en Steijn

Door Verhoef en Inan wordt de maand september als examenmaand gezien voor de nieuwe aankopen. Ze zijn bij veel supporters nog onbekend en moeten in deze maand laten zien wat ze kunnen. Ook voor trainer Steijn is het een examenmaand. Op 24 september staat namelijk De Klassieker al op het programma. 'Ook gaan we zien of de werkwijze van Mislintat gewerkt heeft. Hij heeft Steijn in ieder geval genoeg opties gegeven voor elke positie', concluderen Verhoef en Inan. Oud-Ajacieden Wesley Sneijder en Matthijs de Ligt hebben zich al positief uitgelaten over de nieuwe technisch directeur van Ajax.

Bestel nu iets uit de nieuwe 3rd casual collectie van Ajax!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.