[Update V] Romano meldt 'here we go' voor Mikautadze: 'Georgiër in Amsterdam om transfer af te ronden'

door Jon van Dam 5466

Bron De Telegraaf, Voetbal International, Fabrizio Romano

[Update V] Romano meldt 'here we go' voor Mikautadze: 'Georgiër in Amsterdam om transfer af te ronden'

door Jon van Dam 5466

Bron De Telegraaf, Voetbal International, Fabrizio Romano

Laatst geüpdatet

Ajax heeft Georges Mikautadze op het oog als alternatief voor Thiago Almada, zo meldt De Telegraaf zaterdagavond. De Amsterdammers zien in de 22-jarige Georgiër van het Franse Metz een optie mocht de komst van Almada niet mogelijk blijken te zijn. Mikautadze zou zo'n tien miljoen euro moeten kosten.

Het eerste contact met Mikautadze is volgens de krant al gelegd door Ajax. Directeur voetbalzaken Sven Mislintat schaakt zo, met nog minder dan een week te gaan voor het sluiten van de transfermarkt, op meerdere borden voor de nummer tien-positie. Hiervoor lijkt Almada de eerste keus te zijn van de Amsterdamse club.

De interesse in de Georgiër als alternatief voor de Argentijnse aanvallende middenvelder kan als verrassend worden gezien, want Mikautadze staat meer bekend als spits dan als middenvelder. Voor Metz en zijn vorige werkgever Seraing scoorde hij 61 keer in 101 wedstrijden en gaf daarnaast 14 assists, voornamelijk op het tweede niveau van Frankrijk en België.

'Almada moet inclusief bonussen ruim twintig miljoen euro kosten' 

De Telegraaf schrijft dat Mislintat ervan uitgaat dat Almada, uitkomend voor Atlanta United in de Major League Soccer, inclusief bonussen ruim twintig miljoen euro moet kosten. Om dit bedrag te kunnen spenderen zal eerst toestemming gegeven moeten worden door de Raad van Commissarissen en financieel directeur Susan Lenderink, zo weet het medium.

Update - 15.15 uur (27 augustus) - 'Ajax in gesprek met vertegenwoordiging Mikautadze en FC Metz'

Een Georgische belangenbehartiger van Georges Mikautadze zou in Nederland zijn om te spreken met Ajax over een eventuele transfer van de speler van FC Metz naar Amsterdam. Dat weet Voetbal International te melden. Het medium schrijft dat de verwachting is dat de transfer in een stroomversnelling kan raken, daar Ajax in gesprek is met zowel de vertegenwoordiging van Mikautadze als met FC Metz. De aanvallende middenvelder ligt tot de zomer van 2026 vast bij zijn huidige werkgever.

Update II - 0.00 uur (28 augustus) - 'Mikautadze zet in op transfer naar Ajax; onderhandelingen volop gaande'

Georges Mikautadze heeft in zijn directe omgeving zijn voorkeur uitgesproken om een transfer naar Ajax te maken, zo weet Voetbal International. De mogelijke komst van de spits naar Amsterdam hangt volgens het medium nu af van de lopende onderhandelingen tussen de Amsterdammers en FC Metz, waar Mikautadze onder contract staat.

Update III - 18.15 uur (28 augustus) - Romano bevestigt: Mikautadze ondergaat dinsdag medische keuring bij Ajax

Georges Mikautadze ondergaat dinsdag zijn medische keuring bij Ajax, zo weet transferjournalist Fabrizio Romano te bevestigen. Ajax bracht eerder een bod uit van vijftien miljoen plus vijf miljoen aan bonussen. FC Metz deed een tegenbod van zeventien miljoen plus drie miljoen aan bonussen, zo weet De Telegraaf toe te voegen. De onderhandelingen tussen Ajax en FC Metz bevinden zich nu in de afrondende fase en dus kan Mikautadze zich bijna officieel Ajacied noemen.

Update IV - 10.55 uur (29 augustus 2023) - 'Ajax heeft transfer Mikautadze rond en troeft concurrentie af'

Ajax heeft de deal voor Georges Mikautadze rond, zo meldt Voetbal International. Met de komst van de spits van FC Metz troeft Ajax behoorlijk wat clubs af, aldus het medium. Te lezen valt dat Stade Rennes, Olympique Lyon, Tottenham Hotspur en een Italiaanse topclub probeerden om Mikautadze in te lijven, maar de Georgisch international wilde na de gesprekken met Ajax-directeur voetbalzaken Sven Mislintat alleen maar naar Ajax.

Bronnen rond de onderhandelingen geven aan dat Ajax een vast bedrag van ongeveer zestien miljoen euro betaalt voor Mikautadze. Middels bonussen zou dat bedrag nog met enkele miljoenen euro's kunnen oplopen. Volgens Franse bronnen tekent hij na zijn medische keuring - mits hij die doorstaat - voor vier jaar in Amsterdam.

Ajax ziet Mikautadze als een multi-inzetbare aanvaller die na het vertrek van Dusan Tadic en Mohammed Kudus voor doelpunten moet zorgen. Om die reden stond hij bovenaan de lijst van Mislintat en niet Thiago Almada. 'De spelmaker van Atlanta United wordt door Ajax zeker als interessant gezien, maar gold gezien de specifieke behoefte aan goals niet als eerste target.'

Update V - 16:10 (29 augustus 2023) - Romano meldt 'here we go' voor Mikautadze: 'Georgiër in Amsterdam om transfer af te ronden'

Volgens de Italiaanse transferjournalist Fabrizio Romano is de transfer van Georges Mikautadze naar Ajax rond. De Georgische speler van FC Metz is momenteel in Amsterdam om zijn overgang af te ronden. Ajax is het met zowel Mikautadze als FC Metz eens over de transfer waarbij een bedrag van zestien miljoen is gemoeid. Door middel van bonussen kunnen er nog extra miljoenen richting de Franse club gaan. Romano meldt tegelijkertijd dat er een streep kan door de transfer van Thiago Almada. De Argentijns international van Atlanta United komt zodoende niet naar Amsterdam.

Bestel nu iets uit de nieuwe 3rd casual collectie van Ajax!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.