'Ajax wil stunten met komst van Almada; belangstelling van meerdere topclubs'

door Timo Suur 2440

Bron De Telegraaf

'Ajax wil stunten met komst van Almada; belangstelling van meerdere topclubs'

door Timo Suur 2440

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax wil stunten met de komst van Thiago Almada, zo meldt De Telegraaf. In de zoektocht naar een aanvallende middenvelder is directeur voetbalzaken Sven Mislintat uitgekomen bij de Argentijn, maar er is belangstelling van meerdere (top)clubs. Almada - op dit moment speler van Atlanta United - heeft zelf aangegeven een overstap naar Amsterdam te zien zitten.

Bronnen rondom Almada laten aan De Telegraaf weten dat de speler in de belangstelling staat van meerdere (top)clubs in Europa. De Argentijn heeft aangegeven graag de overstap te maken naar Ajax. De marktwaarde van Almada wordt geschat op ongeveer 25 miljoen euro, maar Sven Mislintat, directeur voetbalzaken van Ajax, kan hem goedkoper ophalen. De aanvallende middenvelder moet iets meer dan vijftien miljoen euro exclusief bonussen kosten.

Mislintat heeft de beschikking over 'louter positieve rapporten van de scouting en staf over Almada', zo valt te lezen. Er wordt binnen Ajax gehoopt dat de komst van de viervoudig Argentijns international mogelijk gemaakt kan worden, maar een transfer is nog geen zekerheid. Er zijn meerdere geïnteresseerde clubs, maar ook de Raad van Commissarissen van Ajax kan er nog een stokje voor steken. 'Eerder staken voorzitter Pier Eringa en zijn medecommissarissen – weliswaar niet om financiële, maar morele redenen – een stokje voor de komst van de speler van het Russische Krasnodar Eduard Spertsyan', wordt er geschreven.

'Mislintat en Steijn hebben goede hoop op komst Almada'

Volgens De Telegraaf hebben Mislintat en Ajax-trainer Maurice Steijn goede hoop dat de RvC en Susan Lenderink, financieel directeur van Ajax, akkoord gaan met de komst van Almada. Een voorwaarde hiervan is dat Mohammed Kudus voor zo'n 45 miljoen euro verkocht wordt aan West Ham United. De transfer van de Ghanees is in afrondende fase en dus is Mislintat op zoek gegaan naar een vervanger. Hiervoor is Almada in beeld gekomen en de Amsterdammers hopen hem spoedig te verwelkomen. Hij speelt op dit moment in de Verenigde Staten bij Atlanta United en de aanvallende middenvelder is dit seizoen goed voor acht doelpunten en tien assists in 22 wedstrijden.

Bestel nu iets uit de nieuwe 3rd casual collectie van Ajax!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.