Spaan lovend over Vos: 'Vraagt je alleen af waarom Tahirović pas in de rust werd gewisseld'

door NielsOpdam 51

Bron Het Parool

Spaan lovend over Vos: 'Vraagt je alleen af waarom Tahirović pas in de rust werd gewisseld'

door NielsOpdam 51

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

Henk Spaan is daags na het gelijkspel tegen Olympique Marseille lovend over Silvano Vos en Carlos Forbs, zo schrijft hij in zijn column in Het Parool. Donderdagavond speelde de Amsterdamse club met 3-3 gelijk tegen de Fransen en Spaan 'zag de contouren van een nieuw Ajax'.

'Hato speelde donderdag geen fijne wedstrijd, te veel ongeconcentreerde passes met balverlies als gevolg. Maar hé, hij is zeventien. Vos viel in en stal harten', begint Spaan zijn verhaal over het Europa League-duel van Ajax. 'Je vraagt je alleen af waarom Tahirović pas in de rust werd gewisseld. Na twintig minuten had meer voor de hand gelegen. In één of twee oefenwedstrijden zat er nog best muziek in deze 20-jarige Bosnische international.'

Volgens Spaan heeft Tahirović momenteel de vorm van de dag niet, of eigenlijk de vorm van de week niet, zo schrijft de columnist. 'Gezien zijn optredens tegen FC Twente en Marseille. Het lijkt wel alsof Steijn Tahirović vooral opstelt om Van den Boomen buiten de ploeg te houden.' Vos bleek een uitstekende vervanger op het middenveld. 'Hij wervelde op talent langs tegenstanders, speelde verdedigend sterk en beschikte over een zelfvertrouwen waarop Tahirović jaloers moet zijn geweest. De eerste gele kaart voor Vos was belachelijk, de tweede het gevolg van een stomme overtreding.'

'Forbs maakte duidelijk waarom Ajax dacht buiten Conceição te kunnen'

Tot slot zag Spaan nog iemand die de harten van het Ajax-publiek stal, Forbs. 'Die duidelijk maakte waarom Ajax dacht buiten Conceição te kunnen. Ze hadden Forbs, de koele afmaker, counterspits en derde sprinter naast Bergwijn en Brobbey. Twee seizoenen bij Ajax en de winstmarge op deze aankoop gaat door het dak', concludeert de columnist.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.