'Onana heeft alles in zich om te slagen bij Inter en in de Serie A'

door Terrence Riepma 37

Bron La Gazzetta dello Sport

'Onana heeft alles in zich om te slagen bij Inter en in de Serie A'

door Terrence Riepma 37

Bron La Gazzetta dello Sport

Laatst geüpdatet

André Onana zal slagen bij Internazionale, zo luidt de mening van Thomas N'Kono in La Gazzetta dello Sport. De oud-doelman van onder meer Espanyol en Kameroen vindt de Ajax-keeper de ideale man is om Samir Handanovič op te volgen bij de regerend kampioen van Italië.

'Ik denk dat hij voldoende kwaliteit en ervaring heeft om zichzelf te bewijzen', opent de inmiddels 65-jarige zijn verhaal over Onana. 'Hij zal zich moeten aanpassen aan een heel andere speelvorm, maar zo is dat nu eenmaal. We mogen niet vergeten dat hij meerdere seizoenen in de Champions League speelde en de halve finale bereikte', is N'Kono lovend.

Onana past ook perfect bij Inter, denkt de Kameroener: 'Veel teams, en Inter al helemaal, willen vanaf onderop opbouwen en Onana beweegt heel goed in dat gebied. Daarnaast zal het hem helpen als hij weet hoe Italiaanse trainers te werk gaan. Daardoor zal hij in de lucht nog wel kunnen verbeteren, maar hij is al een langere tijd goed op weg. Hij weet wat hij moet doen en hij heeft de ervaring. Hij heeft alles in huis om te slagen bij Inter en in de Serie A.'

'Aan Onana zelf om wachttijd op kansen in te korten'

N'Kono denkt dat zijn landgenoot de juiste keuze heeft gemaakt om na dit seizoen naar Inter te gaan: 'En hij zal het goed doen. Ik weet niet wat Inter hem voor project heeft aangeboden, maar ik weet wel dat Onana me om mijn mening vroeg toen hij FC Barcelona verliet voor Ajax', zegt de oud-doelman, die hem de overstap naar Ajax aanraadde: 'Omdat ik dacht dat Jasper Cillessen nog wel zou vertrekken. En dat gebeurde ook.' Onana kreeg om die reden een basisplaats bij Ajax in 2016.

'Nu komt hij bij een team waarbij een club legende zijn carrière aan het afsluiten is', vertelt N'Kono over Handanovič, die waarschijnlijk nog de voorkeur zal krijgen boven Onana. 'Hij zal geduld moeten hebben en op het veld laten zien wie de beste is. Ik weet niet hoe lang het zal duren voordat hij de kans krijgt, maar het is aan Onana zelf om die wachttijd in te korten', aldus N'Kono.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties