Kuyt kritisch op wisselbeleid Ten Hag: 'Waarom wordt Berghuis zo vaak gewisseld?'

door Jesse ter Haar 42

Bron RTL

Kuyt kritisch op wisselbeleid Ten Hag: 'Waarom wordt Berghuis zo vaak gewisseld?'

door Jesse ter Haar 42

Bron RTL

Laatst geüpdatet

Dirk Kuyt is kritisch op het wisselbeleid van Erik ten Hag tijdens Borussia Dortmund - Ajax. De oud-international van het Nederlands elftal begrijpt niet dat Steven Berghuis het veld moest verlaten ten koste van Mohammed Kudus, die Kuyt niet goed vond spelen.

'Ik vond hem niet goed invallen. Toen de 1-2 viel, kwam hij er wel wat beter in en hield Ajax de bal in de ploeg', oordeelt de analist van RTL. 'Maar ik heb liever een creatieve speler daar, zeker als je met een man meer speelt', doelt hij op Berghuis.

Het is niet de enige vraag waarmee Kuyt na afloop van Borussia Dortmund-uit zit. 'Waarom wordt Berghuis zo vaak gewisseld? Is hij nog niet fit genoeg?', vraagt hij zich ook af. 'Hij wordt heel vaak gewisseld voor Klaassen, wat ik kan begrijpen. Nu stond Klaassen al in het veld en dacht ik dat Berghuis een hele wedstrijd kon spelen.'

Tijdens het huidige seizoen maakte Berghuis al veel speelminuten in Ajax 1, maar zelden laat Ten Hag hem de negentig minuten vol maken. Slechts drie keer liet de oefenmeester hem staan. In de Eredivisie speelde hij tegen NEC, SC Cambuur en FC Utrecht negentig minuten.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.