Kieft gaat in op opstootje: 'De aanstichter was Kökcü en niet Tadić'

door Timo Suur 101

Bron Vandaag Inside

Kieft gaat in op opstootje: 'De aanstichter was Kökcü en niet Tadić'

door Timo Suur 101

Bron Vandaag Inside

Laatst geüpdatet

Wim Kieft vindt dat Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökcu de aanstichter was van het opstootje met Dusan Tadić. De twee aanvoerders kregen het met elkaar aan de stok aan de zijlijn. Er probeerden meerdere spelers om de boel te sussen. Uiteindelijk kreeg Ajax-speler Davy Klaassen tijdens dit opstootje een aansteker tegen zijn hoofd gegooid vanuit het Feyenoord-publiek en de wedstrijd werd tijdelijk gestaakt. Ajax won wel met 1-2 en plaatste zich voor de finale van de TOTO KNVB Beker.

'De aanstichter was Kökcü en niet Tadić,' begint de voetbalanalist bij Koffie met Kieft, de online rubriek van Vandaag Inside. 'Laatstgenoemde werkt de bal gewoon normaal weg en dan gebruiken ze een beetje het lichaam. Kökcü verloor even zijn hoofd', zo legt Kieft uit. Hij is van mening dat opstootjes bij het voetbal horen. 'Het hoort er wel een klein beetje bij. Het is iets van alle tijden, alleen het wordt nu allemaal groter gemaakt, omdat je alles ziet via sociale media. Vroeger zag je niet alles terug.'

Kieft is verbaasd over de instelling van de Ajacieden. ''Het viel mij op dat Ajax bijna niet juichte bij de doelpunten. Dat was heel raar om te zien', zo zegt de voetbalanalist, waarna hij zegt dat hij een ander Feyenoord had verwacht. 'Het was wel het moment voor Feyenoord om Ajax nu nog een keer te pakken', zo stelt Kieft. Veel mensen hadden verwacht dat de Rotterdammers de klus zouden klaren tegen de aartsrivaal, maar het tegenovergesteld gebeurde. Ajax verraste vriend en vijand en wist met 1-2 te winnen in De Kuip en plaatste zich voor de bekerfinale.

'Je kunt zien dat Álvarez geen verdediger is'

De analist vindt Edson Álvarez een hele nuttige speler op het middenveld, maar de Mexicaan werd tegen Feyenoord als centrale verdediger gebruikt door Ajax-trainer John Heitinga. 'Je kunt zien dat Álvarez geen verdediger is. Hij is de hele tijd maar aan het meedraaien met de aanvaller en dan is hij de richting kwijt', doelt Kieft op de één-op-één situatie met Feyenoord-spits Santiago Giménez vroeg in de wedstrijd. Daarnaast stelt de voetbalanalist dat Ajax een probleem heeft achterin. 'Wijndal is het niet en ook Rensch is niet goed genoeg', zo zegt Kieft, waarna hij zegt de keuze van Heitinga voor Youri Baas te begrijpen. 'Heitinga kent die jongen al heel lang en Wijndal bakt er niks van. Dan stelt hij een jongen op waar hij meer vertrouwen in heeft.'

Denk jij dat Steven Bergwijn het net gaat vinden tegen Fortuna Sittard?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.