Klassieker stilgelegd nadat Klaassen op hoofd wordt geraakt door voorwerp uit publiek

door NielsOpdam 95

Feyenoord - Ajax is na een uur gestaakt, omdat Davy Klaassen een aansteker op zijn hoofd gegooid kreeg vanuit het publiek. De Ajax-middenvelder had veel bloed op zijn hoofd, waarna scheidsrechter Allard Lindhout het spel stillegde en iedereen naar de kleedkamers stuurde.

In het hele stadion hangen er netten tijdens De Klassieker, maar op één zijde is dat niet het geval. Aan die kant van De Kuip ontstond er een opstootje langs de zijlijn. Terwijl de spelers onderling aan het ruziën waren, kreeg Klaassen het voorwerp op zijn hoofd vanuit het publiek. De Ajacied had een enorme hoofdwond en bloedde als een rund.

Nadat de spelers de catacomben in werden gestuurd, werd de fans in De Kuip via beeldschermen gevraagd om 'geduldig te wachten'. Het is nog onduidelijk of de wedstrijd nog wordt hervat. Ajax kan ervoor kiezen om niet meer terug te keren op het veld.

Op het moment dat de wedstrijd werd stilgelegd, stond Ajax op een 1-2 voorsprong in De Kuip. Dusan Tadić opende na veertien minuten de score namens Ajax. Vlak voor rust scoorde Santiago Giménez de gelijkmaker namens Feyenoord. In de tweede helft kwamen de Amsterdammers na 51 minuten spelen op voorsprong door een doelpunt van Klaassen.