Guardiola lovend over Ten Hag: 'Hij is iemand die mij kan opvolgen'

door Bas Velzel 32

Bron Manchester City

Guardiola lovend over Ten Hag: 'Hij is iemand die mij kan opvolgen'

door Bas Velzel 32

Bron Manchester City

Laatst geüpdatet

Pep Guardiola is lovend over het spel van Erik ten Hag. De coach van Manchester City is vooral te spreken over de manier hoe de Ajax-trainer zijn ploeg leidt. Guardiola ziet in Ten Hag ook een mogelijke kandidaat om hem op te volgen bij City.

Guardiola en Ten Hag werkten in het verleden al samen bij Bayern München en is de oefenmeester zeker nog niet vergeten. 'Hij is een ongelooflijk persoon, een ongelooflijk mens', aldus Guardiola op de persconferentie voor de wedstrijd tegen Burnley. 'Ik was verrast over hoe bescheiden en goed hij was. Als je de laatste jaren naar Ajax kijkt, zie je hoeveel kwaliteiten hij heeft. Het is een genoegen om daarnaar te kijken, op meerdere fronten.'

Op de persconferentie krijgt Guardiola de vraag of hij denkt dat Ten Hag hem zou kunnen opvolgen bij The Citizens. 'Wil je dat ik vertrek? Ontsla me', reageert de Spanjaard in eerste instantie gevat. 'Je vraagt of hij mij op kan volgen bij Manchester City? Dat kan hij zeker, hij is een van de personen die mij op kan volgen. Zeker gezien de manier waarop hij de wedstrijden van Ajax benadert.'

Ten Hag mogelijk de nieuwe rivaal

Maar een overstap naar City lijkt er voorlopig nog niet in te zitten. Sterker nog, de kans is aanwezig dat Ten Hag de nieuwe rivaal wordt van Guardiola. Manchester United heeft de oefenmeester namelijk hoog op het lijstje staan. Om Ten Hag in te lijven moet United wel twee miljoen euro betalen aan Ajax.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.