Gouka over penaltymoment Martínez en Dessers: 'Je neemt als speler een enorm risico'

door Bas Velzel 38

Gouka over penaltymoment Martínez en Dessers: 'Je neemt als speler een enorm risico'

door Bas Velzel 38

Laatst geüpdatet

Lisandro Martínez kwam goed weg bij de beuk die hij uitleverde aan Feyenoord-spits Cyriel Dessers. Dat vinden Mikos Gouka en Johan Inan. Ajax kreeg geen penalty tegen, maar volgens het duo had Danny Makkelie dat zomaar wel kunnen doen.

'Het was natuurlijk zo dat Dessers vlak voor het moment in zijn zij werd geduwd, waarna hij vervolgens ging liggen en moest worden behandeld. Ongeveer dertig seconden later kwam dan dit moment en ik denk dat Makkelie gedacht heeft: daar gaat hij weer', aldus Gouka in de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad.

'Maar toch als je dan in de herhaling kijkt, dan zie je dat er meer aan de hand is', gaat Gouka verder. 'Het lijkt erop alsof Dessers wil trappen, terwijl de bal helemaal niet aanwezig is. Het lijkt er dan op dat hij Martínez wil raken, maar het is ook duidelijk dat Martínez uit is op blokken en het geven van een stoot. Ik denk dat ze het misschien tegen elkaar hebben wegstreept. Maar je neemt als speler wel een enorm risico, voordat je het weet gaat die bal op de stip.'

'Check van de VAR waard'

Inan is het niet eens met de redenering van Gouka over het wegstrepen. 'Een scheidsrechter mag nooit wat wegstrepen. Je ziet dat als de ene club benadeeld is, de andere club ook daarna het voordeel van de twijfel krijgt. Ik zag in de herhaling dat de arm van Martínez wel erg hoog ging, ik vond dat het een check van de VAR waard was.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.