Driessen noemt Ten Cate, Gullit en Keizer als staf voor het Nederlands elftal

door Jesse ter Haar 33

Bron De Telegraaf

Driessen noemt Ten Cate, Gullit en Keizer als staf voor het Nederlands elftal

door Jesse ter Haar 33

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Valentijn Driessen ziet in Henk ten Cate, Ruud Gullit en voormalig Ajax-trainer Marcel Keizer een goed trio voor het Nederlands elftal. Frank de Boer stopte dinsdag als eindverantwoordelijke van Oranje en dus moet er een nieuwe trainer inclusief technische staf samengesteld worden.

'Ten Cate is volgens mij één van de beste kandidaten, met een goed team eromheen. De afgelopen keer wilden ze daar absoluut niet aan, maar ook vanuit de spelersgroep werd die naam wel geopperd', zo weet de chef voetbal van De Telegraaf te melden. 'Bijvoorbeeld met Gullit en Keizer, die naam is ook gevallen. Daar kan hij goed mee, een hele integere jongen.'

Hoe dan ook is Driessen van mening dat de KNVB voor een Nederlandse bondscoach moet gaan. 'Je hebt zelf een hele dure trainersopleiding en het schijnt de beste trainersopleiding van de wereld te zijn. Je ziet er op dit moment alleen niet zo veel van. Ik vind dat je in je eigen stal moet kijken.'

De keuze moet snel gemaakt worden, want in september speelt Oranje alweer in het teken van WK-kwalificatie. 'Dat duurt drie maanden en dan moet je je gekwalificeerd hebben. Je kunt niet met een tijdelijke bondscoach komen. Je moet met een bondscoach komen die ook naar het WK gaat. Het zal voor 1 september gedaan moeten worden', zo besluit Driessen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.