Driessen kritisch op Ajax: 'Ze weten geen fatsoenlijke wedstrijd te winnen'

door Timo Suur 41

Bron De Telegraaf

Driessen kritisch op Ajax: 'Ze weten geen fatsoenlijke wedstrijd te winnen'

door Timo Suur 41

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax heeft een wanprestatie geleverd tegen Union Berlin, binnen en buiten het veld, zo schrijft Valentijn Driessen in zijn column in De Telegraaf. De Amsterdammers hebben er echter niets aan, want het Europese avontuur is ten einde door een 3-1 nederlaag tegen Union Berlin.

De Europese uitschakeling wordt nog pijnlijker door misdragingen van sommige spelers, zo vindt Driessen. 'De uitschakeling van Ajax werd ontsierd door misdragingen van Edson Álvarez, Mohammed Kudus en Steven Bergwijn.' Volgens de journalist past het allemaal precies in het seizoen van de Amsterdammers. 'Ajax weet geen fatsoenlijke wedstrijd te winnen.' Ajax wist dit seizoen niet te winnen van Napoli, Liverpool, Feyenoord, AZ , PSV en ook tegen Union Berlin was het twee keer niet goed genoeg.

De Ajacieden kwamen in de returnwedstrijd beter voor de dag dan in de Johan Cruijff ArenA, maar het was nog steeds niet voldoende. 'Slechter kon het ook niet, want het lukte Ajax in de heenwedstrijd zelfs niet om een bal op doel te schieten', zo schrijft Driessen. De journalist is verbaasd over de verdediging van de Amsterdammers. 'Ditmaal gaf de ploeg verdedigend niet thuis. John Heitinga’s Ajax werd geroemd, de defensie zou zijn uitgegroeid tot een bijna onneembare vesting.'

Wanprestatie van Ajax

Driessen is niet onder de indruk van de verdedigende statistieken van Ajax. Twee tegendoelpunten in zes wedstrijden met als tegenstanders als Excelsior, SC Cambuur, RKC, Sparta, FC Twente (beker) en Union Berlin. 'Op Duitse bodem bleek de nummer drie van de Bundesliga andere koek. De drie goals kwamen uit het nodige onfortuin en persoonlijke fouten.'

Union Berlin trad aan met twee internationals, in tegenstelling tot de negen WK-gangers in de basis van Ajax. 'De conclusie is dan dat de landskampioen wederom een wanprestatie leverde. Het Ajax onder Heitinga moet nog steeds bewijzen beter te zijn dat het Ajax onder Alfred Schreuder.' Voor de Amsterdammers kan de focus nu volledig op de landstitel en het bekertoernooi.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.