Berghuis zag Ajax bij vlagen goed spelen: 'Ik denk dat we uiteindelijk genoeg creëren'

door Timo Suur 26

Bron ESPN

Bron ESPN

Steven Berghuis vindt dat Ajax genoeg kansen heeft gecreëerd om uitschakeling te voorkomen tegen Union Berlin (3-1), zo zegt hij in gesprek met ESPN. De Amsterdammers wisten niet af te rekenen met de stugge Duitsers in de tussenronde van de Europa League. Zodoende kwam er een einde aan het Europese avontuur.

'Er zat meer in voor ons. Een paar momenten in de wedstrijd valt het hun kant op. We vechten ons wel terug in de wedstrijd, maar het valt net niet onze kant op', zo vertelt Berghuis. Union Berlin kwam op een snelle voorsprong, maar de middenvelder annex aanvaller denkt niet dat daar de wedstrijd al beslist was, ook niet na de 2-0. 'Ik denk dat we uiteindelijk genoeg creëren om terug in de wedstrijd te komen.'

'Union Berlin heeft een lastige speelstijl om tegen te spelen, maar veel teams hanteren deze manier van spelen', zo zegt Berghuis. De Duitsers draaien een uitstekend seizoen. Ze staan op dit moment derde in de Bundesliga en staan nu in de achtste finales finales van de Europa League. 'Ze boeken dit seizoen veel succes met deze manier van spelen. Wij hopen dit seizoen nog prijzen te pakken met onze speelstijl.'

De speler van Ajax zag bij de 2-0 Gerónimo Rulli in de fout gaan, maar neemt zijn keeper in bescherming. 'Die fout kan gebeuren. Hij heeft ons de laatste weken vaak op de been geholpen.' Rulli maakte een fatale blunder bij het tweede doelpunt. Een ongevaarlijke schot van buiten de zestien glipte door zijn handen. Snel na rust maakte Mohammed Kudus de aansluitingstreffer, maar een paar minuten kreeg Union Berlin weer lucht door de 3-1 uit een hoekschop.

Niet genoeg dynamiek in de aanval

Berghuis is van mening dat Ajax meer beweging had moeten hebben voorin om het Union Berlin moeilijker te maken. 'Ik denk dat we niet genoeg dynamiek hadden vandaag. In de tweede helft ging het iets beter toen Devyne Rensch hoog op het veld kwam te staan en ik iets lager, maar het was nog steeds niet genoeg.'

De ervaren speler is niet van mening dat Ajax de lat lager moet gaan leggen op Europees niveau, maar hij is wel duidelijk over de uitschakeling in Europees verband. 'Dat we uitgeschakeld worden in de tussenronde is niet goed genoeg voor Ajax. Dat is duidelijk', zo besluit Berghuis.