Taylor duidelijk over Europese seizoen: 'Ajax onwaardig'

door Bart Veenstra 15

Bron Voetbal International

Taylor duidelijk over Europese seizoen: 'Ajax onwaardig'

door Bart Veenstra 15

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Kenneth Taylor is duidelijk over het Europese seizoen van Ajax. De middenvelder vindt dat de Amsterdamse club heeft teleurgesteld in Europa. Ajax werd donderdagavond door Union Berlin uitgeschakeld in de Europa League, terwijl de club eerder in de Champions League ook al niet goed voor de dag kwam.

'Ajax onwaardig', zegt Taylor dan ook als hem wordt gevraagd hoe hij het Europese seizoen van Ajax wil benoemen. Ajax eindigde in de groepsfase van de Champions League als derde. Er werd in die poulefase onder meer met 1-6 verloren van Napoli. Ajax kwam vervolgens uit in de tussenronde van de Europa League. maar de achtste finales van dat toernooi werden niet bereikt na de 3-1 nederlaag van donderdagavond.

Na afloop van de nederlaag tegen Union Berlin sprak Taylor op de persconferentie over de uitschakeling. 'De manier waarop is wel frustrerend. Je weet wat je kan verwachten en eigenlijk is dat ook precies wat is er gebeurd', citeert Voetbal International de middenvelder. 'Het is lastig, want die gasten zijn een stuk groter dan wij. Je weet dat ze daar levensgevaarlijk zijn, het is lastig te verdedigen.'

Opstootje na afloop van Union Berlin - Ajax

Na afloop van de wedstrijd ontstond er nog een opstootje. Ook daar gaat Taylor op in. 'Ik ging er naartoe om die jongens uit elkaar te halen. Het was uiteindelijk ook snel weer voorbij. Niemand vindt het leuk om te verliezen, maar uiteindelijk moeten we grote jongens zijn en moeten we ons niet zo laten beïnvloeden. Dit hoort niet bij voetbal, maar soms gebeurt het wel.'

Door de uitschakeling in de Europa League kan bij Ajax nu de volledige focus op het nationale voetbal. De Amsterdammers staan tweede in de Eredivisie en maken dus nog altijd kans op de landstitel. De achterstand op koploper Feyenoord bedraagt drie punten. Op zondag 19 maart treffen beide titelkandidaten elkaar in de Johan Cruijff ArenA. Verder komt Ajax aankomende donderdag uit in de kwartfinale van de KNVB Beker. Dan is De Graafschap de tegenstander.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.