Rensch probeert vooruit te kijken: 'Hebben nog twee prijzen te winnen'

door BadembaBarrie 33

Bron Ajax TV

Rensch probeert vooruit te kijken: 'Hebben nog twee prijzen te winnen'

door BadembaBarrie 33

Bron Ajax TV

Laatst geüpdatet

Devyne Rensch probeert na Ajax' nederlaag tegen FC Union Berlin zo snel mogelijk door te schakelen. De Amsterdammers zijn uitgeschakeld in Europa, maar doen in de competitie en de beker nog volop mee en daar moet wat Rensch betreft dan ook de focus op. Daarbij is hij wel kritisch op Ajax' Europese seizoen.

'Klote. Balen', zijn de eerste twee woorden die Rensch eruit krijgt, als hem bij Ajax TV gevraagd wordt naar een reactie op de uitschakeling. 'Je speelt een goede wedstrijd, dus om dan toch te verliezen is klote', probeert de verdediger te analyseren, alvorens toch weer in krachttermen te vervallen.

Door een penalty en een fout van Gerónimo Rulli, stond Ajax bij rust met 2-0 achter. 'Maar we geloofden er nog in en we wisten dat we kansen zouden krijgen en zouden terugkomen', aldus Rensch. Even leek het ook van een comeback te komen, toen Mohammed Kudus direct na rust de 2-1 op het scorebord zette. Enkele minuten later herstelde Danilho Doekhi de marge van twee namens Union echter weer. 'Toen geloofden we er nog steeds wel in en we speelden nog steeds goed, maar we mochten niet meer scoren vandaag', verzucht Rensch, ongetwijfeld refererend aan de grote gemiste kans van Kudus na een uur spelen.

'Vol voor twee prijzen gaan'

Rensch baalt dus expliciet van het feit dat Ajax is uitgeschakeld, maar wil niet te lang in die teleurstelling blijven hangen. 'We heben nu twee prijzen om te winnen en daar moeten we vol voor gaan', aldus de verdediger, die inmiddels geleerd heeft hoe het er in het topvoetbal aan toe gaat. 'Als je met een tegenslag te maken krijgt, moet je direct door naar de volgende. Nu is het nog even balen en morgen is het gewoon gelijk weer focussen op Vitesse (de volgende wedstrijd, red.).'

Overall overheerst een dubbel gevoel bij Rensch. 'We zijn wel tevreden over het spel, maar het resultaat natuurlijk niet. Die 3-1 liegt niet', is zijn pijnlijke conclusie. Rensch ziet dan ook in dat Ajax een teleurstellend Europees seizoen gedraaid heeft. 'Uiteindelijk is het niet best om er nu al uit te liggen in de Europa League.' Toch wil de verdediger onderaan de streep dus vooral zo snel mogelijk door, dus herhaalt hij zichzelf nog maar eens. 'We hebben nu nog twee prijzen om te winnen en daar moeten we gewoon vol voor gaan.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.