Driessen haalt keihard uit naar Mislintat: 'Bij elkaar een treurige opsomming'

door Gino Haverkamp 329

Bron De Telegraaf

Driessen haalt keihard uit naar Mislintat: 'Bij elkaar een treurige opsomming'

door Gino Haverkamp 329

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax is volgens Valentijn Driessen 'volledig de weg kwijt', zo schrijft hij in een harde column in De Telegraaf. De verslaggever veegt daarin de vloer aan met vrijwel iedereen bij Ajax en richt zijn pijlen vooral op de directie en Raad van Commissarissen van de club.

Driessen is niet bepaald onder de indruk van het niveau van de Ajax-selectie. De drie fouten van doelman Gerónimo Rulli zaterdag tegen FC Augsburg (3-1 nederlaag) onderstrepen volgens Driessen zijn onuitgesproken vertrekwens, Branco van den Boomen is 'slechts' een transfervrije aankoop die vorig seizoen nog bij 'de nummer 13 van Frankrijk', Toulouse FC, speelde, vermeend Ajax-target Nick Olij is een 'doorsnee Eredivisie-keeper', Benjamin Tahirović is 'flets' en de uitgesproken kritische Steven Berghuis 'ontbreekt recht van spreken' of, zo sluit Driessen niet uit, sorteert met zijn uitspraken ook voor op een vertrek. Kortom, de journalist is niet onder de indruk van wat er bij Ajax rondloopt.

Ajax heeft versterkingen nodig en volgens Driessen heeft directeur voetbalzaken Sven Mislintat er nog geen één gehaald die daadwerkelijk goed te noemen is. De Duitser 'faalt' volgens Driessen al. 'Hij communiceert minimaal twee transfertermijnen nodig te hebben en denkt aan een traject van twee tot vier jaar voor aansluiting van Ajax bij de Europese elite. Het is alles bij elkaar een treurige opsomming. Eentje die potentiële topspelers afschrikt om voor Ajax te kiezen.'

Driessen laat zich uit over transfer Spertsyan

De Raad van Commissarissen wordt ook hard aangepakt door Driessen. Dit gaat dan vooral over de vermeende interesse van Ajax in Eduard Spertsyan van FK Krasnodar, wiens eigenaar nauwe banden zou hebben met de Russische president Vladimir Poetin. Dat Ajax onderhandelt met een Russische club met dusdanige banden kan rekenen op veel kritiek, zo ook bij Driessen, die zijn vizier richt op Jan van Halst, Pier Eringa en Annette Mosman. 'Terwijl Mosmans werkgever, pensioenfonds APG, probeert alle Russische belangen af te stoten, staat zij als Ajax-commissaris toe dat de club mazen in de wet zoekt om de soms onduidelijke sancties te ontduiken. Waarbij zelfs constructies via Duitsland worden overwogen.'

Ajax heeft zijn nieuwe thuisshirt gepresenteerd. Bestel hier het nieuwe thuisshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.