'De Red Bull-clubs zaten achter hem aan toen hij zestien was'

door Gino Haverkamp 42

'De Red Bull-clubs zaten achter hem aan toen hij zestien was'

door Gino Haverkamp 42

Laatst geüpdatet

Ajax haalt met Mohamed Daramy een speler in huis die al op jonge leeftijd gewild was in Denemarken. Zijn ontwikkeling heeft echter de nodige tegenslagen gekend, zo vertelt de Deense journalist Gisle Thorsen aan VoetbalPrimeur.

Daramy wordt pas in januari 20, maar maakte in december 2018 op zestienjarige leeftijd al zijn debuut voor FC Kopenhagen. 'Daramy is al jaren een van de meest veelbelovende spelers van Denemarken en is de jongste doelpuntenmaker ooit van FC Kopenhagen', vertelt Thorsen. 'Mohamed was een groot talent, er werd al snel gesuggereerd dat hij vroeg weg zou gaan. De Red Bull-clubs zaten al achter hem aan toen hij zestien jaar was.'

De aanstaand Ajacied heeft echter de nodige tegenslagen gekend in zijn ontwikkeling. Vooral consistentie speelde hem de voorbije seizoenen parten. 'Toen hij zestien was, had Kopenhagen hem voor een miljoen of vijf kunnen verkopen. Het was destijds een groot talent, maar iedereen wachtte op zijn grote doorbraak. De mensen zagen wel dat hij veel in zijn mars had, maar hij brak pas laat door', aldus Thorsen.

De vergelijkingen tussen Daramy en Kamaldeen Sulemana zijn snelgemaakt. Sulemana was in eerste instantie Ajax' topprioriteit voor op de vleugels, maar hij koos voor een avontuur bij Stade Rennes. Tevens komt hij, net als Daramy, uit de Deense competitie. Toch zijn er volgens Thorsen verschillen. Zo is Sulemana technisch een betere speler. Daramy daarentegen is pijlsnel. 'Hij heeft veel kwaliteiten aan de bal, maar dit seizoen heeft hij ook die killer touch laten zien. Fysiek is hij ook veel beter geworden. Hij heeft echt veel spiermassa gekweekt.'

Wil je met je mede-Ajacieden praten over van alles en nog wat? Check dan het AS Forum.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.