'Concurrentie in eerste elftal is eerder toe dan afgenomen'

door Gino Haverkamp 13

'Concurrentie in eerste elftal is eerder toe dan afgenomen'

door Gino Haverkamp 13

Laatst geüpdatet

Volgens Dick Sintenie van Het Parool is het moment van de waarheid aangebroken voor enkele Ajacieden. Gezien de steeds in kwaliteit breder wordende selectie van Ajax, moeten sommige spelers in zijn ogen bij zichzelf te rade gaan of een langer verblijf in Amsterdam nog een optie is.

Ten opzichte van het vorige seizoen zijn enkel Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Lasse Schöne als sterkhouders vertrokken, terwijl Ajax met Lisandro Martínez, Edson Álvarez, Razvan Marin en Quincy Promes volgens Sintenie vier potentiële basisspelers heeft binnengehaald. 'Tel daarbij op dat Carel Eiting en Perr Schuurs tijdens de voorbereiding op veel speeltijd konden rekenen in het eerste elftal en het is duidelijk dat de concurrentie, toch al groot, eerder is toe dan afgenomen.'

Dit is volgens de journalist 'de tijd waarin spelers hun kans op speeltijd proberen in te schatten'. Hij doelt daarbij onder meer op Lisandro Magallán en Zakaria Labyad, twintigers waarvan hij denkt dat ze het niet te zullen accepteren nog een jaar op de reservebank te zitten en zodoende willen vertrekken. 'Net als Kasper Dolberg, die toch weer achter Dusan Tadic en Klaas-Jan Huntelaar lijkt te moeten aansluiten.'

In de ogen van Sintenie moeten ook jonge spelers als Jurgen Ekkelenkamp, Noa Lang en Dani de Wit goed kijken naar hun kansen bij het eerste team. Hij stelt dat die spelers een al dan niet tijdelijk afscheid in overweging nemen. 'Nog een jaar in de Eerste Divisie spelen met Jong Ajax is voor hen geen, of een slechte, optie. Stilstand is immers achteruitgang. Bovendien is Ajax gebaat bij doorstroming. Ook in het beloftenelftal moeten weer nieuwe talenten hun opwachting kunnen maken.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.