'Bayern - Ajax mooi voorbeeld voor Koeman'

door Thijs Zwagerman 7

'Bayern - Ajax mooi voorbeeld voor Koeman'

door Thijs Zwagerman 7

Laatst geüpdatet

Henk Hoijtink, journalist van Trouw, denkt dat Ajax als voorbeeld kan dienen voor het Nederlands elftal. Hoijtink ziet in de huidige Oranje-selectie vergelijkingen met het Ajax dat het vijftien jaar geleden, onder de huidige bondscoach Ronald Koeman, ver schopte in de Champions League.

'Ooit had Koeman bij Ajax tal van ruwe talenten onder zijn hoede. Hij schopte het ermee, in het seizoen 2002-2003, tot de kwartfinale van de Champions League', zo schrijft Hoijtink, waarna hij Koeman de credits voor deze prestatie geeft: 'Dat prille Ajax speelde gelijk bij Arsenal en Valencia, won bij Olympique Lyon, tactisch geprepareerd én uitgedaagd door Koeman.' Dat is echter niet de enige vergelijking die Hoijtink trekt tussen Ajax en Oranje. Behalve het Ajax van vijftien jaar geleden, kan ook het huidige Ajax volgens de journalist namelijk als voorbeeld dienen voor de bondscoach van het Nederlands elftal.

'Het 1-1 gelijkspel van Ajax bij Bayern München, anderhalve week geleden, was voor hem een mooi recent voorbeeld. Het deed in veel opzichten denken aan hetzelfde resultaat, ruim vijftien jaar geleden, bij Arsenal, én aan Koemans houding toen. De sfeer was dat Ajax er niet eens heen hoefde te gaan: onbegonnen werk. Koeman haalde de schouders op, wees er bedaard op dat het de geprezen Arsenal-aanvallers in de Premier League ook wel makkelijk werd gemaakt – en zie: Nigel de Jong, 18 jaar, scoorde brutaalweg op (toen nog) Highbury.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.