'Als Schuurs en Bassey vanaf het begin speelden, waren die kopgoals niet gevallen'

door Gino Haverkamp 83

Bron NH Radio

'Als Schuurs en Bassey vanaf het begin speelden, waren die kopgoals niet gevallen'

door Gino Haverkamp 83

Bron NH Radio

Laatst geüpdatet

Gerard van der Lem denkt dat de verdediging van Ajax prima bezet is. Vele analisten vinden dat vooral de achterhoede van de Amsterdammers nog een zorgenkindje is, maar daar is Van der Lem het niet mee eens.

'Ik denk dat Ajax alles meer dan dubbelbezet heeft', zegt Van der Lem in het NH Radio Sportcafé. Wanneer presentator Leo Driessen countert en zegt dat de achterhoede niet heel erg goed bezet is, gaat Van der Lem daar tegenin. Hij vindt dat de verdediging prima bezet is.

'Daar hebben ze toch die jongen van Rangers voor gekocht?', zegt Van der Lem, doelend op aankoop Calvin Bassey. Ook Edson Álvarez kan volgens hem centraal achterin spelen, terwijl Ajax met Perr Schuurs ook een centrale verdediger pur sang heeft. 'Schuurs is een goede kopper. Als die twee er bijvoorbeeld vanaf het begin ingestaan hebben vorige week (tegen PSV, red.), Schuurs en Bassey, dan waren die kopgoals ook niet gevallen.'

'Ze hebben genoeg spelers voor achterin'

Aan het voetballende vermogen ligt het niet, zo stelt de oud-assistent trainer van Louis van Gaal bij Ajax. Hij hoopt vooral dat Bassey het niveau heeft. 'Je hebt Europees gezien topverdedigers nodig en ik hoop dat Bassey dat is. Je hebt hem amper gezien en je kan dus niet echt oordelen, dus ik hoop het. Ze hebben dus genoeg spelers voor achterin. Blind kan er ook spelen en je hebt Timber natuurlijk ook.'

Bestel het nieuwe Ajax-uittenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.