'Ajax zal waanzinnige prijs moeten betalen voor Vanaken'

door Bart Veenstra 66

'Ajax zal waanzinnige prijs moeten betalen voor Vanaken'

door Bart Veenstra 66

Laatst geüpdatet

Volgens Het Nieuwsblad zijn er vijf redenen op te noemen waarom Club Brugge Hans Vanaken niet aan Ajax wil verkopen. De Amsterdamse club zou volgens het Belgische medium in Vanaken de opvolger zien van Donny van de Beek. Laatstgenoemde vertrekt mogelijk naar Real Madrid.

Dat Vanaken wordt gezien als 'de draaischijf' van het elftal zou een van de redenen zijn om hem niet te verkopen. In het vorige seizoen liep vrijwel elke aanval via Vanaken en ook dit seizoen is zijn rendement met vier treffers uit drie officiële wedstrijden hoog. Daarnaast zou de Belg 'extreem constant' presteren, hetgeen nog een reden is om hem niet te verkopen.

Daarnaast ziet men Vanaken als 'ook een leider naast het veld'. De krant schrijft: 'Op de training aarzelt hij niet om ploeggenoten aan te spreken. Hij leest het spelletje beter dan wie ook en helpt om wat de coach verlangt te vertalen naar de tactisch minder begaafde spelers.' Een andere reden is het feit dat Vanaken een Belg is. 'Het klinkt een beetje fout, maar in de Jupiler Pro League is het steeds belangrijker om voldoende Belgen op het wedstrijdblad te zetten. Geen enkele ploeg laat zomaar een goeie Belg vertrekken en als er twee evenwaardige transferdoelwitten zijn, zal de keuze altijd op een Belg vallen.'

Tot slot, en dat is wellicht de belangrijkste reden, is dat Club Brugge Vanaken niet aan een concurrent wil verkopen. 'Voorzitter Bart Verhaeghe is een pleitbezorger van de Beneliga en ziet Ajax als een voorbeeld van een club die na stuntwerk in de Champions League spelers voor vele miljoenen kan verkopen. Club droomt ervan de kloof met Ajax dicht te fietsen, eerder dan ze te bevestigen door zijn beste speler aan die club te verkopen. Als Ajax Vanaken wil, zal het een waanzinnige prijs moeten betalen voor de spelmaker', aldus Het Nieuwsblad, dat denkt dat wanneer Vanaken bij Club Brugge blijft spelen, hij een verbeterd contract kan tekenen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.