Ajax creëert eigen realiteit

door Richard Groot Koerkamp 18

Ajax creëert eigen realiteit

door Richard Groot Koerkamp 18

Laatst geüpdatet

Content - De voetballerij noemen ze een opportunistische wereld. De waan van de dag regeert. Heb je het karakter om er niet aan mee te doen, dan leg je een stevig fundament onder je club. Je maakt beleid en een paar slechte resultaten of rode cijfers brengen je niet uit balans. Zoals Ajax deze dagen.

Dat Ajax niet hapt op de vijftien miljoen euro voor Suarez, is niet zo opzienbarend. Zelf zou je ook niet meteen je auto of huis bij het eerste bod verkopen. Meestal doe je dan een tegenbod. Wel opzienbarend is dat Ajax zelfs dat niet doet. De strategie is compromisloos. Suarez is pas te koop bij een astronomisch bedrag, zo ongeveer het dubbele van wat Liverpool voor houdt. Ze hebben het er in Engeland maar mee te doen.

In de Arena wijzen ze graag naar het WK, waarin Luis de halve finale haalde en bewees te kunnen scoren op het hoogste niveau. Zo'n speler doe je niet weg voor vijftien miljoen euro, vinden ze....

Meer extern.

Bart de Vries

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.