Wooter keert terug bij Ajax

door Ajax Showtime 12

Wooter keert terug bij Ajax

door Ajax Showtime 12

Laatst geüpdatet

TERUGKEER - Nordin Wooter (36) is teruggekeerd bij Ajax. De voormalig profvoetballer zal aan de slag gaan op sportpark De Toekomst om daar aan zijn trainerscarrière te beginnen. Wooter zal aanvankelijk als techniektrainer aan de slag gaan met de jongste spelers van Ajax. Wooter speelde tussen 1994 en 1997 als aanvaller 58 wedstrijden voor Ajax, waarmee hij onder meer de Champions League, twee landstitels en de wereldbeker won. Wooter speelde na zijn tijd bij Ajax voor clubs clubs als Real Zaragoza, Watford, Sporting Braga en Panathinaikos, alvorens in 2008 zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen.

Sinds 2010 is hij voorzitter van FC New Amsterdam, voortgekomen uit het in 2004 opgerichte SC Nieuwendam en zijn organisatie Master of the Game, waarbij hij samenwerkt met onder meer zijn voormalige Ajax-teamgenoten Kiki Musampa en Tarik Oulida.

In 2011 werd hij door de rechter privé failliet verklaard. Zijn huis werd voor 4 ton verkocht terwijl hij die tien jaar eerder voor 8 ton had gekocht en ook zijn bij Ajax opgebouwde pensioen moest hij inleveren.

De problemen lijken vooral te zijn vooroorzaakt door onverantwoorde investeringen in zijn nieuwe voetbalclub New Amsterdam. Wooter leende o.a. 150.000 euro van een jongen, die dat geld had uit de erfenis van zijn moeder die bij de SLM-ramp van 1989 om het leven kwam. Afspraken over de lening kwam Wooter niet na. Een bedrijf in straatvoetbalkleding gaat op de fles omdat afnemers niet betalen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties