Van 't Schip sluit meer versterkingen niet uit: 'Maar dan moeten we ook spelers kwijtraken'

door Bart Veenstra 242

Bron AS

Van 't Schip sluit meer versterkingen niet uit: 'Maar dan moeten we ook spelers kwijtraken'

door Bart Veenstra 242

Bron AS

Laatst geüpdatet

Ajax is mogelijk nog niet klaar op de transfermarkt in januari. Dat laat trainer John van 't Schip vrijdagmiddag weten tijdens een persconferentie. Ajax haalde donderdag met Jordan Henderson een nieuwe speler, maar mogelijk is hij niet de laatste nieuweling in Amsterdam.

'Er is altijd wat mogelijk', zegt Van 't Schip. 'Maar we moeten ook wat spelers kwijtraken. Spelers aan wie je nog wat kunt verdienen. Anders niet. Maar we zijn al blij met de bonus die we hebben met Henderson', zegt de trainer.

Volgens Van 't Schip kan de komst van Henderson ervoor zorgen dat huidige spelers beter gaan presteren en daardoor misschien wel als 'nieuwe' spelers gezien kunnen worden. 'Ik bedoelde meer te zeggen dat doordat hij (Henderson, red.) er nu bij is het andere jongens in de selectie helpt. Berghuis en Bergwijn zijn de meest ervaren spelers en zij kunnen denk ik wat hebben aan Jordan. Het ontlast hen meer, zij kunnen zich meer focussen op waar ze goed in zijn en misschien is het ook een motivatie om erin mee te gaan.'

Henderson een voorbeeld 

'Voor de jonge jongens is Henderson ook een voorbeeld', zegt Van 't Schip. Hij haalt enkele voorbeelden uit het verleden aan die Ajax ook hielpen om verder te komen. 'Dat zagen we in het verleden ook met spelers als Rijkaard, Stam en Davids', aldus Van 't Schip, die de vraag krijgt of hij iets kan zeggen over de mogelijke terugkeer van Julian Rijkhoff. 'Nee, daar kan ik niks over zeggen. Dat zou je aan Kelvin (De Lang, red.) moeten vragen.'

Bestel nu het Ajax-shirt met de naam van Jordan Henderson of check deze link voor meer Henderson-merchandise!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.