Van der Sar: 'Voelt niet goed om komende periode beslissingen over Ajax te moeten nemen'

door Bart Veenstra 175

Bron Ajax.nl

Van der Sar: 'Voelt niet goed om komende periode beslissingen over Ajax te moeten nemen'

door Bart Veenstra 175

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Edwin van der Sar wil in de komende periode geen beslissingen meer nemen over Ajax. Dat is voor hem de reden om te stoppen als algemeen directeur bij Ajax. De directeur draagt per 1 juni zijn taken over aan zijn collega-directieleden, zo meldt Ajax.nl. De Raad van Commissarissen heeft aan Van der Sar gevraagd formeel aan te blijven tot 1 augustus voor een goede overdracht van zijn nationale en internationale dossiers.

Op de website van Ajax geeft Van der Sar tekst en uitleg over zijn vertrek bij de Amsterdamse club. 'Na bijna elf jaar in de directie ben ik op', begint hij zijn verhaal. 'We hebben hele mooie dingen meegemaakt, maar het is ook een ongelooflijk zware periode geweest. Ik ben de mensen die ik tijdens mijn tweede carrière bij Ajax heb ontmoet en met wie ik heb samengewerkt erg dankbaar voor wat we hebben bereikt en beleefd.'

Het is de laatste tijd zeer onrustig geweest rondom Ajax en zodoende heeft Van der Sar nu behoefte aan een periode van rust, zo verklaart hij. 'Ik heb nu behoefte om afstand te nemen, tot rust te komen en om andere dingen te gaan doen. Het voelt niet goed om de komende periode beslissingen te moeten nemen die over de toekomst van deze mooie club gaan. Vandaar mijn besluit om nu te stoppen.'

Van der Sar maakte sinds november 2012 deel uit van het directieteam van Ajax. Sinds november 2016 gold hij als de algemeen directeur van de Amsterdamse club. Van der Sar bekleedt daarnaast meerdere bestuursfuncties bij de FIFA, UEFA en de ECA. 'Mede als gevolg van de sportieve prestaties en de successen op het gebied van onder meer commercie en media maakte de club gedurende de periode onder Van der Sar een enorme groei door', schrijft Ajax.

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.