Van der Sar stapt bij Ajax op als algemeen directeur

door Bart Veenstra 1248

Bron De Telegraaf

Van der Sar stapt bij Ajax op als algemeen directeur

door Bart Veenstra 1248

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Edwin van der Sar stapt op als algemeen directeur bij Ajax. Dat meldt De Telegraaf dinsdagochtend. Het nieuws is inmiddels via de officiële kanalen bevestigd door Ajax zelf. De beleidsbepaler, die in 2016 aantrad als 'de grootste baas van het Amsterdamse voetbalbolwerk', ziet na het dramatisch verlopen Ajax-seizoen geen toekomst meer voor zichzelf als algemeen directeur van de club.

De Telegraaf schrijft dat Van der Sar de eer aan zichzelf houdt en vertrekt. In de afgelopen periode - lees: afgelopen anderhalf jaar - lag Van der Sar hevig onder vuur in Amsterdam. De sportieve ineenstorting van Ajax - mede door het vertrek van eerst directeur voetbalzaken Marc Overmars en later trainer Erik ten Hag - werd Van der Sar zwaar aangerekend. Met een derde plaats in het afgelopen seizoen kende Ajax zijn slechtste seizoen in veertien jaar tijd.

Te lezen valt dat Van der Sar geen grote onrust heeft willen veroorzaken in de periode waarin Ajax nog de kans had om tweede te worden. Kort na die mislukking heeft de geboren Voorhouter de knoop voor zichzelf doorgehakt.

'Viel Van der Sar steeds zwaarder om voortdurend de Kop van Jut te zijn'

De Telegraaf schrijft dat het Van der Sar steeds zwaarder viel om voortdurend de Kop van Jut te zijn. Mensen in zijn directe omgeving zouden hem geadviseerd hebben de deur bij Ajax achter zich in het slot te gooien. 'Vooral ook, omdat hij sinds de door zijn strot geduwde komst van chief sports officer Maurits Hendriks steeds minder te vertellen kreeg en aan alles merkte dat de hockeyer op zijn baan aasde.'

In de afgelopen periode werd er door de fans massaal geroepen om een vertrek van Van der Sar. Zo nam Ajax voor het thuisduel met FC Utrecht afscheid van Maarten Stekelenburg en Michael Reiziger en tijdens zijn toespraak werd Van der Sar door een deel van de eigen aanhang uitgefloten. Op social media werd de tag #sarout steeds populairder. 'Het leek erop alsof de algemeen directeur als enige verantwoordelijk werd gehouden voor het waardeloze seizoen dat de Amsterdammers doormaakten. Ook werd hem aangerekend de komst van Peter Bosz, met wie hij in 2017 rond het vertrek van de trainer botste, tegen te houden', aldus De Telegraaf.

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.