Ten Hag zag PSV in verschillende gedaantes: 'Wij anticipeerden daar goed op'

door Jesse ter Haar 46

Bron NOS

Ten Hag zag PSV in verschillende gedaantes: 'Wij anticipeerden daar goed op'

door Jesse ter Haar 46

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Erik ten Hag is blij met de manier waarop Ajax tegenstander PSV zondagmiddag bestreden heeft. Hij erkent dat de Eindhovenaren een lastige ploeg zijn om tegen te spelen, maar de Amsterdammers speelden volgens hem genoeg kansen bij elkaar.

'PSV kan elke keer een andere gedaante aannemen, maar ik denk dat wij daar goed op geanticipeerd hebben', legt hij uit aan de NOS. 'We hadden het onder controle en lieten heel weinig kansen toe. Zelf creëerden we vier, vijf honderd procent kansen. Dat doet de trainer deugd.'

Ajax maakte in twintig Eredivisie-wedstrijden al 61 doelpunten en kreeg er slechts vijf tegen. De vraag is op welk gegeven de oefenmeester het meest trots is. 'Als liefhebber van aanvallend voetbal wil ik vooral veel goals zien, maar meestal wordt de ploeg die de minste tegengoals krijgt kampioen. In het voetbal is de defensieve teamfunctie de basis. Een defensieve teamfunctie kun je ook uitvoeren door goed aan de bal te zijn. Als wij de bal hebben, heeft de tegenstander hem niet', laat hij er een Cruijffiaanse uitspraak op los.

De wissel van Gravenberch

In de tweede helft kreeg Ryan Gravenberch kramp en moest hij zich laten wisselen. Ten Hag trekt er geen conclusies uit. 'Het kan een keer gebeuren. Er kunnen veel oorzaken zijn. Hij heeft in ieder geval heel veel geleverd. Hij speelde in een hoge intensiteit en was veel onderweg. Dan kan het gebeuren dat de tank op een gegeven moment leeg is.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.