Ajax weer koploper na zeer belangrijke overwinning op bezoek bij PSV

door NielsOpdam 3169

Ajax heeft zondagmiddag een zeer belangrijke overwinning geboekt op bezoek bij PSV. De Amsterdammers wonnen met 1-2 in Eindhoven, dankzij doelpunten van Brian Brobbey en Noussair Mazraoui. De Ajax-spits moest het veld na zijn goal overigens direct verlaten vanwege een blessure. Door de overwinning van Ajax staat de ploeg van Erik ten Hag nu weer bovenaan in de Eredivisie.

In de eerste tien minuten van de wedstrijd gebeurde er weinig. Ajax had veel balbezit, maar kansen waren er niet. Het eerste schot van de wedstrijd was zelfs van PSV. Joey Veerman schoot de bal, maar in de handen van Remko Pasveer. Vlak voor het halfuur was er een enorm grote kans voor Ajax. Steven Berghuis draaide zijn vrije trap richting de tweede paal. Echter ging de bal via de onderkant van de lat weer het veld in.

Na 29 minuten lag Brobbey op de grond na een botsing met Armando Obispo. De Ajax-spits ging even naar de kant, maar kwam later weer terug, zodat zijn vervanger kon warmlopen. Na 34 minuten gaf Dusan Tadić de bal voor, waarna de geblesseerde Brobbey binnenkopte. Daarna werd hij vervangen door Danilo Pereira.

Vijf minuten later was er een gevaarlijke mogelijkheid voor PSV. Lisandro Martínez ging onder de bal door, waardoor Cody Gakpo de bal kon voorgeven richting Ritsu Doan. Jurriën Timber kon de bal echter wegewerken. In de 41ste minuut was daar het gevaarlijkste moment van PSV in de wedstrijd. Na een hoekschop kon Olivier Boscagli op doel koppen, maar Pasveer redde knap van dichtbij.

Ajax en PSV begonnen de tweede helft zonder wijzigingen. Na acht minuten in de tweede helft maakte Timber een zeldzame fout. Uiteindelijk kwam de bal voor de voeten van Götze, die de gelijkmaker binnenschoot. Vijf minuten later kreeg Ryan Gravenberch een erg grote kans. Hij kreeg de bal van Antony en kon vrij uithalen, maar zijn schot ging naast. Na zeventig minuten spelen ging Gravenberch naar de kant bij Ajax. Hij werd vervangen door Davy Klaassen.

Na 74 minuten was daar Mazraoui. De Ajax-rechtsback kreeg de bal voor zijn voeten en schoot met links – via de binnenkant van de paal – binnen. Een prachtige goal, maar het duurde even voordat deze werd goedgekeurd. Het was namelijk onduidelijk of de bal eerder over de zijlijn was geweest. De VAR keek ernaar en vond het niet duidelijk genoeg, dus bleef de goal staan en kwam Ajax weer op voorsprong in Eindhoven.

Mazraoui ging na een duel met Obispo naar de grond. De Ajacied kreeg een blessurebehandeling en kon daarna weer verder. Zo’n vijf minuten voor het einde van de wedstrijd kon Danilo bijna de derde treffer maken. Hij werd in stelling gebracht door aanvoerder Tadić, maar Joël Drommel lag goed in de weg voor de Braziliaan.

Er kwamen negen minuten extra tijd bij en in de eerste minuut van de extra tijd ging ook de tweede doelpuntenmaker naar de kant. Mazraoui werd vervangen door Devyne Rensch. Naast een schot van Berghuis en druk van PSV gebeurde er verder weinig in de extra tijd en dus wint Ajax voor het eerst in zes jaar in Eindhoven. Een belangrijke zege, want Ajax is weer koploper in de Eredivisie.