Tadić treurt na: 'Je raakt ze aan en ze gaan liggen'

door Bart Veenstra 43

Dusan Tadić baalt nog altijd enorm van de uitschakeling van Ajax in de Champions League. De aanvoerder van de Amsterdamse club baalt vooral van het optreden van scheidsrechter Clément Turpin en het gedrag van de spelers van Valencia, zo vertelt hij in gesprek met AT5.

Het is normaal dat de spelers van Ajax verdrietig zijn, zo vertelt Tadić. 'Want ik denk dat we door hadden moeten gaan. We hadden het verdiend. Natuurlijk zijn we verdrietig. Het raakt ons', zegt de Serviër, die opmerkt dat Ajax wat kansen had aan het begin van de wedstrijd, maar dat het na de goal van Valencia anders liep dan gepland. 'Aan het begin van de tweede helft stonden ze ook onder druk en kregen we twee kansen.'

In de fase daarna werd er letterlijk geen voetbal meer gespeeld, zegt Tadić. 'Omdat de scheidsrechter overal voor floot. Er werd twintig minuten niet gevoetbald. Het is onze eigen verantwoordelijkheid. We zoeken geen excuus', aldus Tadić, die wel zegt dat het provoceren door Valencia-spelers een grote rol heeft gespeeld. 'Je raakt ze aan en ze gaan liggen. Dat waren helemaal geen overtredingen. De scheidsrechter floot overal voor. Weet je: zij zijn ervaren, maar de scheids gaf ze alles mee. Elke keer als wij in de rug van de tegenstander kwamen, gingen ze liggen en werd er gefloten.'

Denk jij dat Ajax met 1-2 wint op bezoek bij AZ? Zet in en krijg 8,10 keer je inzet terug!