Tadić baalt van tegengoals tegen AZ: 'Hebben alles in eigen hand, dat is het belangrijkst'

door Jesse ter Haar 41

Bron ESPN

Bron ESPN

Dusan Tadić baalt van de doelpunten die Ajax weggaf tijdens het 2-2 gelijkspel tegen AZ. Niet alleen liet het verdedigen daarmee op momenten te wensen over, ook het spel aan de bal zag de Serviër gaandeweg de wedstrijd ietwat minder goed worden.

'We geven twee makkelijke doelpunten weg', opent hij het gesprek met ESPN. 'In de eerste helft hadden we goede aanvallen en bewegingen. De 0-1 was een mooi doelpunt. Daarna krijg je twee makkelijke doelpunten tegen en dan is het anders. Dan moet je proberen snel een doelpunt te maken om op gelijke hoogte te komen en dat was moeilijk.'

Tot tweemaal toe was een bal vanaf de zijkant Ajax te machtig en daar baalt Tadić als vanzelfsprekend van. Tegelijkertijd toont hij respect voor de kwaliteiten van de tegenstander van zondag. 'Wanneer de tegenstander voorzetten geeft, moeten wij beter verdedigen. Maar het is goed dat wij alsnog de 2-2 maken. Het is altijd moeilijk om tegen AZ te spelen. Het is een goede ploeg.'

De captain kwam in een 4-4-2-systeem achter spitsen Brian Brobbey en Sébastien Haller te spelen. Hij geeft aan dat het gevoelsmatig in grote fases goed ging. 'In de eerste helft ging het beter. Ik kreeg de bal meer en er was meer beweging. In de tweede helft kreeg ik minder ballen en dan is het moeilijker. Wij moeten proberen ons voetbal te spelen en dan is het makkelijker voor mij en de ploeg.'

Tadić over de blessures van Ajax

Ajax moet in de afgelopen wedstrijden veel wisselingen doorvoeren. Niet vrijwillig, maar vanwege blessureleed. 'Het is normaal. Een seizoen is lang en dan is het normaal dat je veel blessures krijgt', zegt Tadić daarover. 'Andere ploegen hebben dat ook. Wij moeten proberen fit te blijven en er alles aan doen om pak schaal. We hebben alles in eigen hand, dat is het belangrijkst.'