Steijn na duel met Ludogorets: 'Lijkt erop dat dit het laatste duel van Kudus voor Ajax was'

door NielsOpdam 226

Bron RTL

Steijn na duel met Ludogorets: 'Lijkt erop dat dit het laatste duel van Kudus voor Ajax was'

door NielsOpdam 226

Bron RTL

Laatst geüpdatet

Mohammed Kudus lijkt zijn laatste wedstrijd voor Ajax te hebben gespeeld, zo vertelt Maurice Steijn in gesprek met RTL7. De Ghanees staat in de belangstelling van West Ham United, maar speelde tegen Ludogorets Razgrad nog wel mee bij Ajax. Kudus was met drie doelpunten belangrijk voor de Amsterdammers.

'Dat is heel knap met de perikelen die rondom hem leven', begint Steijn zijn verhaal over de prestaties van Kudus. 'Het is geweldig knap dat hij stoïcijns blijft. Hij heeft - buiten dat hij goed gespeeld heeft - ook hard gewerkt voor de ploeg. We hebben hem ook een publiekswissel gegeven, dat verdiende hij.' Of het zijn laatste wedstrijd voor Ajax was? 'Daar lijkt het wel op.'

Volgens de Ajax-trainer gaat zijn ploeg Kudus enorm missen. 'Hij is natuurlijk een van onze topspelers. Hij kan een goal maken, een assist geven, is ijzersterk, kan op veel verschillende posities spelen, is creatief en ligt goed in de groep. Al die factoren zullen wij gaan missen als het definitief is', vertelt Steijn over het naderende vertrek van de spelmaker.

'Gorter had een paar uitstekende reddingen'

Steijn vond het duel met Ludogorets Razgrad de wedstrijd van Kudus en doelman Jay Gorter. 'Kudus was natuurlijk ongelooflijk belangrijk met drie doelpunten en Jay natuurlijk met een paar uitstekende reddingen.' De oefenmeester is lovend over doelman Gorter, die een aantal goede reddingen verrichte. 'Ze konden hem vandaag alleen maar verslaan met een penalty, waar hij nog dichtbij zat. Ik denk dat vooral de één-op-één redding in het eerste kwartier na rust een belangrijke was, want anders kwamen ze op 1-3.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.