Schreuder over keeperszorgen Ajax: 'De vraagstelling is negatief, maar begrijp wat je bedoelt'

door Bart Veenstra 286

Bron AS

Schreuder over keeperszorgen Ajax: 'De vraagstelling is negatief, maar begrijp wat je bedoelt'

door Bart Veenstra 286

Bron AS

Laatst geüpdatet

Alfred Schreuder maakt zich nog geen zorgen over de bezetting onder de lat bij Ajax. De trainer zag Maarten Stekelenburg tijdens het trainingskamp in De Lutte wegvallen met een lichte voetblessure, terwijl Remko Pasveer nog hersteld van een gebroken vinger.

Zodoende is Jay Gorter op dit moment de enige overgebleven keeper uit de A-selectie. De blessure van Stekelenburg valt mee, zo geeft Schreuder aan tijdens de persconferentie van vrijdagmiddag. 'Het is niet ernstig, maar als er iets gebeurt, moet je dat altijd een paar dagen afwachten. Maarten is nu naar huis gegaan.'

In het vorige seizoen kampte Ajax met een keepersprobleem toen Stekelenburg, Gorter en Pasveer tegelijk geblesseerd waren. In die periode moest André Onana het doel verdedigen, terwijl Ajax van buitenaf Przemyslaw Tyton voor de korte termijn haalde.

'Als er dingen onderweg gebeuren, weet je dat je moet schakelen'

Schreuder wil er echter nog niet in mee dat Ajax nu een groot risico neemt. 'Dat weet je nooit. De vraagstelling is negatief, maar ik begrijp wat je bedoelt. Vorig seizoen was het pech. Het is pech als twee keepers tijdens de warming-up geblesseerd raken', doelt hij op het feit dat zowel Pasveer als Gorter geblesseerd raakten tijdens de warming-up voorafgaand aan het duel met SL Benfica.

De trainer van Ajax gaat vooral uit van het goede. 'Als er onderweg dingen gebeuren, weet je dat je moet schakelen. Als deze drie jongens fit zijn, heb je wel gewoon drie prima keepers', besluit de oefenmeester.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties