Ajax speelt naar verwachting nog twee extra (besloten) oefenwedstrijden

door Bart Veenstra 38

Bron Ajax Showtime

Ajax speelt naar verwachting nog twee extra (besloten) oefenwedstrijden

door Bart Veenstra 38

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax zal naar verwachting nog twee extra oefenwedstrijden spelen voordat de club afreist naar Oostenrijk voor het tweede trainingskamp van de voorbereiding. Deze wedstrijden zullen waarschijnlijk besloten zijn.

Op dit moment is Ajax op trainingskamp in De Lutte, waar het afgelopen dinsdag al een oefenwedstrijd speelde. Het duel met SV Meppen, dat met publiek gespeeld werd, eindigde in een 3-0 overwinning voor de Amsterdammers. Ajax organiseert op vrijdagochtend (10.30 uur) een open training, terwijl de club zaterdag in Oldenzaal wederom voor publiek een oefenwedstrijd speelt. Dit keer is SC Paderborn de tegenstander.

In eerste instantie zou Ajax op zaterdag 9 juli een oefenwedstrijd tegen KAA Gent spelen, maar dit duel werd door de gemeente van Gent verboden. Zodoende is Ajax nu bezig om twee oefenwedstrijden te organiseren. Deze wedstrijden zullen waarschijnlijk wel besloten zijn. De belangrijkste reden hiervoor is dat de Johan Cruijff ArenA wordt gebruikt voor evenementen als Sensation (2 juli) en de concerten van The Rolling Stones (7 juli) en Ed Sheeran (14 en 15 juli). Zodoende kan Ajax niet in het stadion spelen.

Ook open training Ajax in Oostenrijk

Op zondag 17 juli reist Ajax af naar Oostenrijk. In het Alpenland speelt Ajax twee wedstrijden voor publiek. Allereerst speelt Ajax op dinsdag 19 juli (18.30 uur) tegen Red Bull Salzburg. Dit duel wordt gespeeld in de Saalfelden ArenA. Enkele dagen later, op zaterdag 23 juli (15.00 uur), speelt Ajax tegen Eintracht Frankfurt. Het duel met de winnaar van de Europa League wordt gespeeld in Stadion Grödig.

In Oostenrijk zal trainer Alfred Schreuder wederom een open training organiseren. Zodoende speelt Ajax deze voorbereiding dus vier wedstrijden in de voorbereiding met publiek, waarvan twee in Nederland en twee in Oostenrijk. Mogelijk volgt er nog een vijfde oefenwedstrijd met publiek, al hangt het er vanaf of bepaalde vergunningen kunnen worden verstrekt. Daarnaast worden er dus ook twee open trainingen georganiseerd.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.