[Update] Ajax organiseert vrijdagochtend open training voor supporters

door Bart Veenstra 36

Bron Ajax Life

[Update] Ajax organiseert vrijdagochtend open training voor supporters

door Bart Veenstra 36

Bron Ajax Life

Laatst geüpdatet

Ajax traint op vrijdag 1 juli openbaar in De Lutte, zo schrijft Ajax Life vrijdagavond. De Amsterdammers gaan er van maandag 27 juni tot en met zaterdag 2 juli op trainingskamp, waarbij de rest van de oefensessies normaal gesproken besloten zullen zijn.

De Supportersvereniging Ajax laat weten binnen de club al langere tijd vragen te stellen over openbare trainingen. Onder de hoede van de laatste oefenmeester kreeg de vereniging het zelden voor elkaar, maar bij Schreuder lukt het dus al snel. Hij kreeg de vraag voorgeschoteld en besprak het intern. De uitkomst: op vrijdag 1 juli wordt er 'in principe' openbaar getraind in De Lutte. 'De exacte locatie volgt later.'

Hierbij liet men het nog niet. Schreuder kreeg de vraag voorgelegd of hij ruimte ziet voor meerdere openbare trainingen over het seizoen verspreid en daar reageert hij zeker niet meteen negatief op. 'Daar is intern ook over gesproken. Mijn mening is gevraagd. Als er ruimte voor is, denken we daarover mee', sprak de nieuwbakken oefenmeester veelbelovend.

Naast de openbare training in De Lutte zijn er ook twee oefenwedstrijden te bezoeken. Op dinsdag 28 juni is SV Meppen de eerste tegenstander van het seizoen, waarna Ajax het trainingskamp op zaterdag 2 juli afsluit met een oefenduel met SC Paderborn. Tickets zijn enkel fysiek verkrijgbaar bij amateurvereniging Quick'20 in Oldenzaal - de woonplaats van voormalig Ajax-trainer Erik ten Hag. Eerder bracht Ajax Life al informatie naar buiten over het verkrijgen van de kaartjes.

Ajax vervolgt voorbereiding

Op zondag 17 juli staat het volgende trainingskamp in de voorbereiding op het programma. Dan gaan de Amsterdammers - met de internationals die nu nog vakantie hebben - naar Oostenrijk. Op dinsdag 19 juli speelt het dan een oefenwedstrijd tegen Red Bull Salzburg, waarna op zaterdag 23 juli een vriendschappelijk duel met Eintracht Frankfurt volgt. Laatstgenoemde club won vorig seizoen nog de Europa League.

Update - 15.20 uur (28 juni 2022) - Ajax organiseert vrijdagochtend open training voor supporters

Ajax organiseert aankomende vrijdag 1 juli definitief een open training voor supporters. Dat meldt Ajax Life dinsdagmiddag. De publieke oefensessie staat gepland voor 10.30 uur. Ajax is op dit moment op trainingskamp in De Lutte en de openbare training vindt plaats op Sportpark Vondersweijde, het complex van Quick '20.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.