Schreuder kiest tegen Napoli voor Ajax' vaste Champions League-opstelling

door Jesse ter Haar 68

Bron AS

Schreuder kiest tegen Napoli voor Ajax' vaste Champions League-opstelling

door Jesse ter Haar 68

Bron AS

Laatst geüpdatet

Alfred Schreuder stuurt Ajax dinsdagavond in de vaste Champions League-opstelling het veld op tegen Napoli. Het betekent dat Mohammed Kudus - na een basisplaats voor Brian Brobbey tegen Go Ahead Eagles - terugkeert in de spits.

We beginnen in het doel, waar Remko Pasveer andermaal het doel van de Amsterdammers verdedigt. Hij hield al drie keer op rij niet de nul met Ajax. In de achterhoede zijn Jurriën Timber en Calvin Bassey terug te vinden in het hart van de defensie. Devyne Rensch en Daley Blind zijn de backs van dienst.

Op het middenveld keert Edson Álvarez terug. Als gevolg van het roulatiesysteem van Schreuder kwam hij tijdens Ajax - Go Ahead Eagles op de bank terecht. Florian Grillitsch nam zijn plek toen in. Naast Álvarez komt Kenneth Taylor te spelen, terwijl Steven Berghuis vanaf de tienpositie voor de aanvallende impulsen moet zorgen.

Brobbey moet dinsdagavond weer genoegen nemen met, zoals dit seizoen telkens het geval in de Champions League, een plaats op de bank. Kudus, die tegen Rangers én Liverpool scoorde, is tegen Napoli de spits van Ajax. Hij wordt geflankeerd door Dusan Tadic vanaf rechts en Steven Bergwijn vanaf de linkerflank.

Op de bank zit onder meer Owen Wijndal, die dit seizoen nog niet eerder deel uitmaakte van de Ajax-selectie tijdens een duel in de Champions League. Hij kampte eerder met blessureleed. Verder zitten dus ook Grillitsch, Davy Klaassen, Lucas Ocampos en Brobbey - allen basisspeler tegen Go Ahead Eagles - op de bank tegen Napoli.

Volledige opstelling Ajax:

Pasveer; Rensch, Timber, Bassey, Blind; Álvarez, Berghuis, Taylor; Tadic, Kudus, Bergwijn

Wissels Ajax:

Baas, Brobbey, Conceicao, Gorter, Grillitsch, Klaassen, Lucca, Magallán, Ocampos, Regeer, Stekelenburg, Wijndal.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.