Mislintat: 'Als we naar vorige zomer kijken, hebben we duidelijke reden om het nu zo te doen'

door Bart Veenstra 228

Bron Algemeen Dagblad

Mislintat: 'Als we naar vorige zomer kijken, hebben we duidelijke reden om het nu zo te doen'

door Bart Veenstra 228

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Ajax zal deze zomer op een duidelijk andere manier te werk gaan als de zomer van vorig jaar. Dat laat Sven Mislintat, de nieuwe directeur voetbalzaken van de Amsterdamse club, weten in een interview met onder meer het Algemeen Dagblad.

Voorheen ging het 'ingespeelde tandem' Marc Overmars en Erik ten Hag, die als directeur voetbalzaken en hoofdtrainer beiden een vetorecht hadden als het om transfers ging, over het spelersbeleid bij Ajax. In de zomer van 2022 had ook trainer Alfred Schreuder een grote stem in de transfers. Dat zal voortaan waarschijnlijk anders gaan, zo liet Mislintat weten.

'De trainer is er verantwoordelijk voor een zo sterk en fit mogelijk elftal te creëren', stelt Mislintat in het gesprek dat hij met de pers voerde. 'Ik ben samen met het hoofd scouting verantwoordelijk voor de transfers. En als we naar de vorige zomer kijken, hebben we een duidelijke reden om het zo te doen.’

Ajax kende onrustige zomer in 2022

Een jaar geleden, vlak na het vertrek van eerst Overmars en later Ten Hag, werden de transferzaken bij Ajax geregeld door technisch managers Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar. Zij moesten echter voor elke transfer verantwoording afleggen aan toenmalig algemeen directeur Edwin van der Sar. Bovendien had ook de trainer uit die periode, Schreuder, een flinke stem in de transfers van de zomer van 2022. Samen met zijn zaakwaarnemer Miloš Malenović werden meerdere spelers naar Ajax gehaald. Meerdere van deze spelers worden nu bestempeld als 'miskoop'.

Richting het nieuwe seizoen is het nog niet bekend wie de trainer van Ajax zal zijn. De Amsterdamse club maakte donderdag in ieder geval wel al bekend dat het niet verdergaat met John Heitinga. Hij stond in de afgelopen vier maanden als interim-trainer voor de groep. Mislintat liet wel al weten dat hij met twee trainerskandidaten in gesprek is. Namen van mogelijke trainers wilde hij niet noemen. Wel is het zo dat onder meer Kjetil Knutsen en Peter Bosz veelvuldig worden genoemd rondom Ajax.

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.