Jong Ajax speelt gelijk tegen Sivasspor

door Koen Weijland 12

Jong Ajax heeft woensdag met 1-1 gelijkgespeeld tegen het Turkse Sivasspor, waar Roberto Carlos trainer is. Ajax kwam op 1-0 door een fraai doelpunt van Sheraldo Becker, maar in de twee helft kwamen de Turken dus nog langszij.

De eerste helft was Ajax de beter ploeg, maar door slordigheden achterin en op het middenveld kreeg Sivasspor toch een aantal mogelijkheden. Doelman Mous hield de jonge Amsterdammers op de been. Voorin kregen onder anderen Van Bruggen (kopbal) en Menig kansen. Uiteindelijk scoorde Becker na een voorzet vanaf de linkerkant.

De tweede helft kwam Sivasspor toch nog langszij na een goed uitgespeelde counter. Jong Ajax was onder andere gevaarlijk met een vrije trap van invaller Lukoki, die net als Van Kessel, Noordhoff, Mirani en Wang in de tweede helft minuten mocht gaan maken. Acolatse ging de tweede helft op het middenveld voetballen om Lukoki voorin de ruimte te geven. Uiteindelijk bleef het 1-1, een beter resultaat dan afgelopen maandag tegen El Shabab (1-3).

App-gebruikers moet op deze link klikken voor een fotoverslag.

Opstelling Jong Ajax: Mous, Owusu (46. Noordhoff), Gravenberch (46. Mirani), van Bruggen, van Koesveld, Boccara, Menig (46. Lukoki), Vissie (65. Wang); Becker (C), Hendriks (65. Van Kessel) en Acolatse.