KNVB: 'Seizoen kan mogelijk tot 3 augustus worden uitgespeeld'

door Thijs Zwagerman 109

KNVB: 'Seizoen kan mogelijk tot 3 augustus worden uitgespeeld'

door Thijs Zwagerman 109

Laatst geüpdatet

De UEFA-vergadering van woensdagmiddag heeft duidelijk gemaakt dat de voetbalbond erop aandringt de Europese voetbalcompetities af te ronden. De termijn waarin dit moet gebeuren wordt wel opgeschoven. In plaats van voor 30 juni, moeten alle Europese voetbalcompetities nu mogelijk afgerond worden voor 3 augustus 2020, zo meldt de KNVB.

De UEFA is voornemens om alle Europese voetbalcompetities uit te laten spelen. Ook de Champions League en de Europa League zullen dus hervat worden zodra dit verantwoord is. 'Daarmee is duidelijk wat het internationale standpunt is ten aanzien van hervatting van de door de corona-crisis noodgedwongen onderbroken professionele voetbalcompetities. Hierbij is aangegeven dat het streven voor alle competities in Europa is dat ze voor 3 augustus zijn afgerond', laat de KNVB in een reactie weten.

De Nederlandse voetbalbond meldt vervolgens dat er in principe in de tweede helft van juni gestart zal moeten worden met de hervatting van de Eredivisie. Toch houdt de KNVB nog wel een slag om de arm. 'Daarbij blijft voor ons het belang van de nationale gezondheid het uitgangspunt, inclusief die van onze voetballers, trainers, supporters en scheidsrechters. We gaan hoe dan ook pas voetballen als het volgens het RIVM veilig is. Gezondheid staat voorop, altijd en vooral nu.'

De KNVB richt zich nu dus op het scenario waarin de Eredivisie alsnog gaat worden uitgespeeld. Op welke manier en wanneer dit eventueel zal gaan gebeuren, zal op korte termijn met alle betrokken partijen worden besproken. De adviezen van de overheid en het RIVM zullen daarbij leiden blijven. Als blijkt dat het volgens deze instanties toch onverantwoord is om de competitie te hervatten, is het nog altijd mogelijk dat dit Eredivisie-seizoen niet meer wordt afgemaakt.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties