'Kaplan, Sosa en Šutalo melden zich volgende week weer bij Ajax'

door Bart Veenstra 346

Bron Voetbal International

'Kaplan, Sosa en Šutalo melden zich volgende week weer bij Ajax'

door Bart Veenstra 346

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Ajax kan vanaf volgende week maandag weer beschikken over EK-gangers Ahmetcan Kaplan, Borna Sosa en Josip Šutalo. Dat meldt Voetbal International maandagochtend. De drie spelers hebben na de uitschakeling op het EK met hun land vakantie gekregen, maar staan op 15 juli dus alweer op het trainingsveld in Amsterdam, zo valt te lezen.

Bestel het nieuwe Ajax-thuisshirt in de Ajaxshop!

Voor Sosa en Šutalo was het een teleurstellend EK. Met Kroatië werden zij al in de groepsfase uitgeschakeld. Sosa viel één keer in, terwijl Šutalo wel alle wedstrijden speelde. Na een vakantie van twee weken zullen de Kroaten zich weer gaan melden bij Ajax.

Kaplan heeft een kortere vakantie. Zijn land Turkije werd afgelopen zaterdag in de kwartfinale uitgeschakeld door het Nederlands elftal. Kaplan speelde echter geen minuut op het EK. De Turk wordt wel al snel terugverwacht in Amsterdam: ook Kaplan meldt zich volgende week maandag weer op De Toekomst.

Ajax heeft de hoop dat Šutalo, Sosa en Kaplan in de oefenduels met Al-Wasl en Olympiakos van respectievelijk donderdag 18 en vrijdag 19 juli minuten kunnen maken. Bovendien zouden ze het trainingskamp op de Wageningse Berg meemaken. Ajax wil de spelers klaarstomen voor het tweeluik met het Servische FK Vojvodina in de tweede voorronde van de Europa League. Deze duels worden op 25 juli en 1 augustus gespeeld.

Bergwijn en Brobbey

Voor Bergwijn en Brobbey lijkt dat niet haalbaar. Zij zijn nog altijd actief op het EK met het Nederlands elftal. Oranje speelt op woensdag 10 juli de halve finale tegen Engeland en bij winst volgt op zondag 14 juli nog de EK-finale. Voetbal International verwacht dat de twee Ajacieden nog een vakantie van twee weken zullen krijgen voordat ze aansluiten bij Ajax.

Deze week speelt Ajax twee oefenwedstrijden in de regio voor publiek. Op dinsdagavond speelt Ajax op het complex van OWIOS in Oldebroek een oefenduel met het Belgische STVV. Enkele dagen later, op zaterdagmiddag, wacht op het complex van WHC in Wezep een oefenwedstrijd tegen het Schotse Rangers FC.


Zet nu in op de EK-wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.