Ajax maakt belofte waar en speelt twee oefenduels bij amateurclubs

door Bart Veenstra 48

Bron Ajax Showtime

Ajax maakt belofte waar en speelt twee oefenduels bij amateurclubs

door Bart Veenstra 48

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax speelt in de voorbereiding op het nieuwe seizoen twee oefenwedstrijden op sportparken van amateurclubs. De oefenduels met respectievelijk STVV (Sint-Truidense V.V.) en Rangers FC worden gespeeld op de complexen van OWIOS in Oldebroek en WHC in Wezep.

Menno Geelen, de interim algemeen directeur van Ajax, liet onlangs in de Pak Schaal Podcast al weten dat Ajax zich hard zou maken voor het spelen van oefenduels in het land met publiek. Het goede nieuws is dat de Amsterdamse club erin geslaagd is om oefenwedstrijden te regelen bij amateurclubs.

Het oefenduel met STVV wordt gespeeld op het sportcomplex van OWIUS in Oldebroek. Het duel in Gelderland wordt gespeeld op dinsdag 9 juli en begint om 18.30 uur. Enkele dagen later, op zaterdag 13 juli, speelt Ajax tegen Rangers FC op het complex van WHC in Wezep. Deze wedstrijd begint om 18.30 uur.

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen gaat Ajax nog op trainingskamp op de Wageningse Berg. Dit trainingskamp vindt plaats van maandag 15 tot en met vrijdag 19 juli. Het is nog wel de vraag met welke spelers Ajax de voorbereiding kan draaien. Sommige spelers stromen later in vanwege interlandverplichtingen. Op dit moment zijn er met Steven Bergwijn, Brian Brobbey, Josip Sutalo, Borna Sosa en Ahmetcan Kaplan nog vijf Ajacieden aanwezig op het EK.

Ajax oefent ook tegen PEC Zwolle

Ajax oefent in de voorbereiding op het nieuwe seizoen ook tegen PEC Zwolle. Dit betreft een besloten duel op Sportpark de Toekomst. In verband met het inzaaien van het hoofdveld is dat veld niet beschikbaar.

Voor Ajax begint het seizoen dit keer al vroeg. Al op 25 juli spelen de Amsterdammers de eerste officiële wedstrijd van het seizoen. In de tweede voorronde van de Europa League is Ajax gekoppeld aan FK Vojvodina. Een week later, op donderdag 1 augustus, volgt de return in Servië. Ajax moet in totaal drie voorrondes zien te overleven om zich te kunnen plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Europa League.

Bart Veenstra (X: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.